Последни Рецепти
Последни Статии

Молитва преди хранене

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Молитвата преди хранене

Отче наш, който си на небесата.
Да се свети името ти, да дойде царството ти, да бъде волята ти, както на небето, така и на земята.
Дай ни днес насъщния ни хляб, и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото.
Амин.

В този блог не пиша лични неща, по-скоро прочетеното, изпитаното, провереното. затова сега ще ви разкажа за моето семейство. Имам чудесен съпруг (жените винаги се гордеят с тяхната половинка и искат да бъде най-добрият поне в едно нещо) затова за него ще кажа, че е най-добрият, най-добрият приятел, който имам и един от най-добрите програмисти в страната. Проектите, които работи си enterprise и винаги е бил уважаван, както от колегите си, така и от клиентите.
Децата са вече големи. Синът ми, с награди от много наши международни състезания, най-важният медал е медала, с който завърши математическата гимназия, вече е студент първи курс. Имам и дъщеря в която виждам всички мои силни и слаби страни като в огледало. В момента е на лагер школа и утре се прибира, единствената й молба – моля те сготви ми нещо вкусно.

И така в нашето семейство – отношението на храната е на почит. По-точно здравословното хранене, съобразено със сезоните и винаги избирам най-добрите продукти, които мога да намеря на пазара – плодове, зеленчуци, месо. Не купувам полуфабрикати и консерви (с малки изключния като ананас и др. екзотики). В нашето семейство се храним в точно определни часове (трудно, дори много трудно, съобразно с натоварения график, но се получава), пазарувам по списък.
Но най-важното, което съм научила – винаги приготвям храната с желание.
Защото и най-качествените продукти и най-вкусните рецепти, ако се приготвят без желание, а с отрицателни мисли ще се превърне в отрова.
Масата винаги се сервира с добро настроение. А задължението на дъщеря ми от малка е да покани всички с усмивка на масата, когато е сервирана за хранене в определения час.
Когато сме на масата има кратко мълчание. След което едно от децата казва молитвата.
На това ни научи кръстника на сина, който е преподавател по математически анализ в Университета.
И чак тогава се храним.

Това е положителната енергия, състоянието в което се храним.

Не казвам, че е лесно, а разказвам историята на нашето семейство.

най-изричаната сред Молитвите : Отче наш.
Отче наш, който си на небесата. Да се свети името ти, да дойде царството ти, да бъде волята ти, както на небето, така и на земята. Дай ни днес насъщния ни хляб, и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото. Амин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории