Последни Рецепти
Последни Статии

Разтоварваща диета с грозде

Добавено в Диети

Добави към моето меню

разтоварваща диета с грозде
Септември – плодовете на слънцето са нашата храна – всеки ден в офиса аз имам чепка грозде и 3 ябълки – това е моята храна

Ако направите един пречистващ ден с грозде ще се чуствате по-свежи и енергични.
За този ден вашето меню включва 1,5-2 кг грозде, като можете да комбинирате бяло и черно грозде и 2 литра вода и билков чай.
Много важно е да измивате гроздето под течаща вода и да го отцедите от водата.
Добре е да направите “ден на гроздето” през уикенда, за да можете да съчетаете очистващата диета с релаксация, разходка сред природата, а защо не и сами да си наберете гроздето от асмата.
grapes

Очистващ ден е препоръчително да се прави веднъж в седмицата, затова пък може да имаме такъв ден до края на сезона на гроздето от септември до октовмври и да го включвате всеки ден в своето меню. Тази година реколтата е добра, хубаво грозде може да купим и от магазина, затова да се възползваме от този дар на природата, защото гроздето ще ни помогне да се изчистим от натрупаните токсини и ще ни снабди с нужните антиоксиданти, витамини и минерали за по-здрава коса и бистър тен.
След очистващия ден е добре да се захраним правилно с по-малко количество храна като варен ориз, зеленчукова супа, като пържените, полуготовите храни и сладкишите не се препоръчват.

Гроздето добре се съчетава със сирене – хапки със синьо сирене, каламбер, твърдо сирене, фета и кашкавал. Може да бъде включвано в рецепти за салати, сандвичи и сладкиши.

Полезното действие на гроздето е известно още в Античността. То е много полезно за нашето здраве, помага при безсъние, проблеми с храносмилателната система, раздразнителност, умора, нервност, възпалени очи. Един ден на грозде не е препоръчителен само за хора, болни от инсулинозависим диабет заради високите нива на глюкоза в гроздето.

* Вана с лозови листа
Веществата, които се съдържат в листата на гроздето укрепват стените на съдовете. Затова ваната с тях е особено ефикасна. Напълнете ваната с топла вода, пуснете в нея около 20 измити лозови листа и си вземете вана.

* Настойка от лозови листа
Настойката помага да се изхвърли шлаката от организма и с успех се прилага против целулит.
20 лозови листа се заливат с 1 литър вряла вода и се оставят 15-20 минути.
Изпива се на малки порции в течение на целия ден.

* Маска от грозде
Доказано е, че кремовете с плодови киселини “опъват” бръчките. Гроздето е сред най-важните доставчици на такива киселини. Месото на гроздовите зърна съдържа смес от винена, гликолова и ябълчена киселина, които прекрасно снабдяват кожата с влага и по този начин съществено я изглаждат.
Активните вещества на гроздето действат не само ефективно, но и много меко и затова добре се понасят дори от свръхчувствителна кожа, склонна към алергични реакции.
Сложете на лицето си разполовени зрънца за 10-15 минути или внимателно отделете ципата и семките и нанесете месото на тънък слой.
Маската се оставя 10-15 минути и се отмива със студена вода.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории