Гуава
Добави към моето меню
Гуава
Гуава е тропически плод, чиято родина е Южна Америка. Сладък и ароматен е, с ярко розово месо; някои видове са с бяло, жълто или червено месо.
Как да избираме гауава?
Избирайте плодове, които поддават на натиск с дланта, но все още не са се покрили с петна.
Съхранение
Съхранявайте узрели гуава в хладилник в найлонов или хартиен плик до 1 седмица.
Употреба
– Разрежете на половина и изгребете месото с лъжица.
– Обелете и нарежете за приготвяне на плодова салата.
– Не съвсем узрели гуава можете да сварите и пасирате, а после да използвате като добавка към месо или пиле, или като десерт.
Хранителна информация
– С ниско съдържание на мазнини
– С много ниско съдържание на натрий
– Без холестерол
– Добър източник на растителни влакна
– С високо съдържание на витамин С