Гювеч по манастирски
Добави към моето меню
Гювеч по манастирски
Рецепта от българската кухня, зимен вариант, вкусна, лесна за приготвяне
Продукти
2 ч.ч. ориз
1 глава кромид лук
1 морков
400 г гъби печурки
1 ч.ч. печени червени чушки
½ ч.ч. маслини без костилки
1 стрък ориз лук
2 с.л. олио
Смлян черен пипер и сол на вкус
2-3 стръка магданоз
Рецепта за Гювеч по манастирски
• Кромид лука се нарязва на ситно, бялата част на праз лука, морковът се настъргва на едро ренде и се задушават в загрятото олио в дълбок тиган с капак
• Добавят се гъбите нарязани на ситно, като се оставят настрани няколко по-хубави, които се нарязват на тънки филийки и се оставят настрани
• Добавяме нарязаните гъби към лука и оставяме да се задушат
• Добавяме предварително сварения ориз.
• Добавяме нарязаните на ситно червени печени чушки и маслини без костилки, нарязаната зелена част на праз лук
• Разбъркваме и овкусяваме със смлян черен пипер, сол, нарязан на ситно магданоз, зелен лук
• Разпределяме ориза в купичка и обръщаме в чиния
• Оставените гъби подреждаме в намаслен тиган с незалепващо покритие и ги запичаме от двете страни до готовност. Подреждаме отгоре върху ориза и поднасяме поръсено с нарязан магданоз