Гъби със зелен лук
Добави към моето меню
Гъби със зелен лук
Пролетна рецепта е в зелено. Подходяща за гарнитура, номоже да се поднесе и като самостоятелно ястие. Необходими са
1 кг гъби печурки
2 връзки зелен лук
2 с.л. олио
* Гъбите се измиват и се нарязват на едро. Разпределят се на 4 равни части;
* В дълбок тефлонов тиган се загрява съвсем малко олио, колкото дъното да се покрие и се сипва първата част от гъбите. Разбърква се. Опитва се докато гъбите са още свежи и непрепечени, да останат почти непорменени на външен вид;
* Така се постъпва и с останалите гъби;
* Сипват се в купа и се добавя зеленият лук, наразян на ситно;
* Разбърква се и се поднася веднага.
Много лесно, много вкусно и свежо.
moje the probvam.