Последни Рецепти
Последни Статии

Хапчета убийци на пазара за отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Внимание! Хапчета убийци на пазара за отслабване

До сега не сме писали и един ред препоръка за хранителни добавки за отслабване и за различни видове чай, магически отвари и елачета за отслабване. Писали сме, че няма рекламирани препарати онлайн, които да ви гарантират здравословно отслабване, че не трябва да се отслабва с 2-3 кг за седмица, като платите и пиете някакви хапчета. Няма магически добавки и формулата за отслабване е една и работи, когато се спазва и тя е проста – приетите калории трябва да са по-малко от изразходените. Когато се храните балансирано, живеете активно, усмихнати сте и в добро настроение се получава.

Преди да се изкушите да поръчате онлайн някакво магическо лекарство за отслабване си отговорете на въпроса „Ако мога да си купя за 45 лв 20 хапчета, които да ми осигурят желаната фигура, защо на улицата не срещам само стройни и слаби хора?“ И щеше ли тогава например Мадона на 58 години да тренира по 5 часа на ден?

diet pix 2

Затова и споделяме проверката на Нова ТВ
Георги Георгиев на твоя страна: Хапчета убийци на пазара за отслабване

Хранителни добавки за отслабване със съмнителни качества и дори такива, които съдържат забранени вещества свободно се продават в интернет, а някои от тях сериозно увреждат сърцето и мозъка и дори водят до смърт.
В търсене на варианти за красиво тяло и перфектни мускули успяхме да достигнем до изключително опасни предложения за ударно отслабване. Само с няколко клика в интернет, буквално за секунди, се натъкнахме на безброй предложения за магически резултати.
Но внимание – често офертите включват продукти с доказано опасно действие, заради което са и официално спрени от продажба от Брюксел. Оказва се обаче, че в интернет нищо не може да спре търговците и контролът е невъзможен. На сергията за отслабване има всичко – от чайове, гелове и нестандартни кафета, до хапчета и капсули с различни хранителни добавки – и винаги с обещанието за перфектна визия за буквално броени дни. Само за няколко дни всеки може да заприлича на супер модел, според обявите в интернет. В мрежата зад агресивни предложения и красиви обещания се крият търговци, които трудно могат да бъдат открити.

pills pix otslabvane

Преди шест години битката с килограмите започва и Калин. Опитвал почти всичко, което мрежата предлага, но резултатът не идвал. Някои от добавките дори довели до усложнения. С Калин преглеждаме офертите за ударно отслабване. Сред тях е тази – 8 килограма за два месеца. Магическите хапчета се рекламират като предпочитани от спортисти за чистене на мазнини и орелефяване. Бързият ефект се дължи на съставката сибутрамин.
Справка показва, че активното вещество наистина е забранено от Брюксел през август 2010 г., а всички разрешения за употреба на лекарства, съдържащи сибутрамин, трябва да бъдат спрени в рамките на Европейския съюз. Причината – ползите не превишавали рисковете от употребата му.
Оказва се, че офертите с хранителни добавки под формата на хапчета и капсули с различни имена, съдържащи сибутрамин, заливат мрежата безконтролно. През 2014 г. при анализ на 25 проби от хранителна добавка от азиатски произход в лабораторията на Агенцията по лекарства се натъкват на забраненото вещество. В агенцията обаче се контролират активните вещества само в лекарствата. Засега на пазара няма официално регистрирани медикаменти за отслабване. Често обаче забранените съставки в лекарствата се прикриват зад добавки, за да се избегне контролът на агенцията.
Според шампиона по кикбокс Мартин Гаджев сбогом на килограмите можем да кажем само с добър хранителен режим и много спорт. В тази формула се убеждава и Калин и след много тренировки и диета промяната не закъснява.
Добавките могат да постигат резултати, само ако ги съчетаваме със спорта, казват експертите. И в този случай обаче трябва да залагаме на проверени търговци, за да избегнем безбройните капани на мисия „перфектно тяло”.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории