Последни Рецепти
Последни Статии

Как да бъдем щастливи

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Как да бъдем щастливи
Щастие е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства, вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженство и прекалена радост

Психолози от Калифорния са изяснили, че състоянието на щастие може да се контролира и дори да са поддържа с помощта на определени действия. Преди, а и по книгите пиши, че това не е възможно.
Според учените за да бъдем щастливи трябва да спазваме няколко прости правила. Всички фактори са установени по време на изследване в което са участвали доброволци.

И така пътя към щастието започва с това
да се научим да бъдем благодарни.
Изразяването на благодарността кара хората да запазват усещането за щастие в продължение на дни.

Оптимизъм
е второто важно условия за да бъдем щастливи. Трябва всеки ден да си представяме нашето бъдеще такова, каквото искаме да бъде.

Да се научим да се радваме на собствените успехи и да не забравяме за нашите силни страни са още два важни компонента за нашето щастие.
Успехите можем да си ги записваме, ако водим личен дневник и да се учим от тях – какво, как, какви усилия са били необходими за да има и следващ път.
А що се отнася до нашите силни страни трябва да ги използваме колкото се може по-често и да ги развиваме.

Петият момент това са
добрите дела.
Изразът, че “стореното добро и помощта винаги се възнаграждават” е правдиво. Учените са доказали нееднократно, че милосърдието и благотворителността за много дълго време повдигат настроението.

по идея на livescience.com

detelina-1

detelina-2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории