Последни Рецепти
Последни Статии

Щастливите хора

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Щастливите хора живеят по-дълго и са в по-добро здравословно състояние,

е извод на проучване на специалисти от университета в Илинойс”. Връзката между радостта от живота с по-доброто здраве и с дълголетието се е оказала по-ясно изразена, отколкото свързването на затлъстяването с понижената продължителност на
живота.

happy people

В едно от проучванията, продължило 40 години и обхванало 5000 студенти, е забелязана тенденцията по-песимистично настроените сред тях да умират по-млади.

Учените са установили, че позитивното настроение понижава нивата на стресовите хормони, стимулира функциите на имунната система и помага на сърцето да се възстанови след напрежение.

При други изследване, при животни, било установено, че онези, които живеят в стресови условия, като например претъпкани клетки, имат по-слаба имунна система, по-податливи са на сърдечносъдови заболявания и умират по-млади от тези, които живеят в по-спокойна обстановка.

Сегашните здравни препоръки са насочени главно към затлъстяването, тютюнопушенето, храненето и физическата активност, но е време към тях да се добавят щастието и избягването на хроничните гняв и депресия, смятат изследователите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории