Херинга със зелен дресинг
Добави към моето меню
Херинга със зелен дресинг
рецепта за риба, зелен дресинг и много салата. Вкусно, бързо и диетично. Херингата е полезна колкото сьомгата
4 филета херинга
1 с.л. зехтин за намазване
1 лимон
дресинг (по идея на Good Food)
1 връзка зелен лук
4-5 стръка магданоз
1/2 червена чушка
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. лимонов сок
* Херингата се измива. Загрява се тиган скара и се намазва с тампон, напоен със зехтун;
* Рибата се пече от страната от която няма кожа, след това се обръща от другата страна;
* Дресинга се приготвя като зеления лук, магданоза и червената чушка се нарязват много на ситно и смесете със зехтина и лимоновия сок и оцета;
Поднесете изпечената херинга с дресинга и много зелена салата
Вкусно, лесно и диетично