Сладкиш с много ябълки
Добави към моето меню
Сладкиш с много ябълки
отвътре и отвън
Рецепта за сладкиш с ябълки в сезона на ябълките. У дома сладкишите са тема табу, но изкушението е сладко и си заслужава/em>
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. непълна захар
3 яйца
3 ябълки
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. статфиди
1 пакетче бакпулвер
за топинга:
3 ябълки
2-3 с.л. кафява захар
1 с.л. канела
100 гр орехи
* Яйцата се разбиват със захарта;
* В купа се смесват брашното, овесените ядки и бакпулвера. Прибавят се към разбитите яйцаи нарязаните на ситно (или настъргани) 3 ябълки;
* Дибавя се киселото мляко, олиото и стафидите и се разбъква;
* В тава за печене (23 см диаметър) се намазва леко с олио и се поръсва с брашно (или се застила с хартия за печене) се изсипва сместа и се заглажда с лъжица;
* Ябълките се почистват и се нарязват на тънки резенчета. Подреждат се отгоре, като се застъпват леко. Сладкиша се поръсва с канела, кафява захар и нарязани на ситно орехи;
* Пече се на средна фурна на 190 градуса около 40 мин, проверява се по метода на сухата клечка за зъби.