Продукти, които да не държим в хладилник
Добави към моето меню
Продукти, които не трябва да държим в хладилник
– Консерви и сладка – ако ги държим в хладилника, така ще заемат само място, което винаги не достига. След като е отворена консервата се съхранява в хладилника, но не по-дълго от 36 часа
– Твърди зеленчуци – картофи, лук, чесън… Може да ги съхраняваме на етажерка на която могат да дишат. Студът влияе много зле на картофите, затова през зимата не ги дръжте и на терасата.
– Дини и тикви от съхранение в хладилника не стават по-добри. Когато се среже динята е хубава да се покрие с домакинско фолио и да се съхранява в хладилник, но извадете 30 мин преди да сервирате. Тиквата, когато е срязана може да се държи до няколко дена в хладилник
– Цитрусови плодове и банани – при ниски температури загниват (ако сте забравяли лимон в хладилника може да го откриете в неприятна сива плесен). Нар и райска ябълка най-добре се съхраняват обвити в хартия на открито при стайна температура
– Шоколад и шоколадови бонбони – ако се държат в хладилник на повърхността им се образуват малки кристали захар, сякаш посивява, може да се яде и така, но не е така вкусен и апетитен
– Зехтин – не се съхранява в хладилник, може да промени цвета си и да изгубивкуса си
– Мед – студът може да намали полезните му свойства
картинка на добре подреден и усмихнат хладилник на която бях попаднала преди много време. Напомня ми, че подреденият и чист хладилник е добро начало с което започва приготвянето на всяко ястие