Последни Рецепти
Последни Статии

Кулинарна Академия HRC

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Ако сте си задавали въпроса къде учат добрите готвачи? Как се става главен готвач, което по-често срещаме като опитен шеф-готвач или head-chef или просто chef? Ако искате да разберете каква е разликата между кухнята на един добър ресторант и домашната? Има ли разлика в продуктите, в приготвянето, в съдовете, които се използват?
Сега вече имаме тази възможност.
Може да задаваме въпроси, да научаваме тайни от професионалната кухня защото поставяме началото на рубриката
Кулинарни таланти
В това пътуване наши спътници ще бъдат преподавателите и студентите от Кулинарната Академия в Добрич.

Кулинарна Академия HRC е водещо кулинарно училище в Източна Европа
Какво предлага Кулинарна Академия HRC – 2-годишна програма на обучение по кулинарни изкуства. Обучението се води на английски език от различни по националност шеф-инструктори с голям професионален и преподавателски опит в интернационална среда.
По време на обучението си в Кулинарна Академия HRC, студентите имат възможността да натрупат опит в България, Западна Европа, Близкия Изток и САЩ!

От есента на 2012 г Кулинарна Академия HRC откри своята втора учебна база, в центъра на София, до НДК, на ул Петър Берон 9 отвори врати
Учебен ресторант Таланти
Елегантна комбинация от ордьоври и десерти, създадени със съвместните усилия на преподаватели и студенти на Кулинарна Академия HRC, разкриат частица от идеята за „Авторска кухня”, каквато е тематиката на единствения по рода си висококласен учебен ресторант в тази част на света.

кулинарна академия

Интернационални рецепти, вдъхновени от студенти от 15 различни държави и техният преподавател, идващ от Мексико и с дългогодишен опит в различни точки на земното кълбо, гарантират не един, а над 30 автора на изтънчени ястия за всички гости.
Рецепти от менюто на Учебен ресторант Таланти
– мариновано биволско сирене с хумус и тапенада каламата;
– два вида домашно приготвена сьомга с цедено мляко;
– пиле сувит с паста от магданоз, брюноа от стръкове целина и сладък картоф;
– патешко магре сувит с крем от трюфели.
По отношение на десертите акцентът отново е в новите техники на приготвяне на качествени български и вносни продукти, резултатът от които е видим в изкушения като
– йогурт кейк,
– лимонов кейк със сотирани ябълки и масло от круши или
– топъл шоколадов кейк с пистачио…

И ако много от рецептите звучат непознато за нашите читатели, съвсем скоро очаквайте публикации на студенти в Кулинарната Академия в които те ще ни покажат своите рецепти в рубриката Кулинарни таланти

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории