Последни Рецепти
Последни Статии

Холандски ябълков кекс

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Холандски ябълков кекс
Вкусен кекс с парченца ябълки и орехи, с хрупкава коричка. Лесен за приготвяне и много апетитен
%d1%85%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%8f%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%b5%d0%ba%d1%81
Продукти
За поръската
40 г захар
80 г брано
1 ч.л. канела
65 г краве масло
Маслото се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти, докато се образуват трохи. Слага се в хладилника докато приготвяме кекса

За кекс:
100 г краве масло
200 г захар
2 яйца
200 мл кисело мляко (кефир)
1 ванилия
300 г брашно
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
4-5 ябълки, среден размер
1 ч.ч. орехови ядки

Начин на приготвяне
• Ябълките се нарязват на малки кубчета. Може да се поръсят с 2 с.л. ароматен алкохол (коняк)
• Ореховите ядки се запичат за кратко на сух тиган, за да пуснат аромат. След което се нарязват на ситно
• Кравето масло се разбива със захарта, след което се добавят едно по едно яйцата, ванилия и кисело мляко
• Брашното се пресява със солта и се добавя содата (може да ползвате и бакпулвер) и се добавя към разбитите яйца
• Добавят се нарязаните ябълки и орехи и се разбърква
• Сместа се слага във форма за терин (продълговата форма) застлана с хартия за печене. Отгоре равномерно се разпределя поръската
• Пече се на средна фурна на 170 градуса около час. Проверява се дали е изпечен когато клечка за зъби излиза суха.

Източник: http://white-plate.livejournal.com/55961.html

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории