Последни Рецепти
Последни Статии

Китайски хороскоп 2007

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Година на огнената свиня – 2007
18 февруари 2007 година – 6 февруари 2008

Както всяка година китайската Нова година ще настъпи на второто Новолуние след зимното слънцестоене. Датата се пада на 18 февруари 2007 и нейната стихия е огън, а цвета й, според източните разбирания – червен, от тук и названието на тази година – на Червения огнен Глиган.

Според източния календар ни очаква много благоприятна и перспективна година. През годината на глигана ще е много по-лесно да се реализира каквато и да било бизнес-идея, творчеството и науката ще са в подем, а хората като цяло ще са по-щастливи и жизнерадостни. Годината способства за укрепване на семейните отношения и на държавността.

Очаква ни подобряване на материалното благосъстояние. През тази година са възможни всякакви повишения в работата, а също и увеличаване на доходите. Всичко ще благоприятства подобряването на материалното състояние, тъй като Глигана винаги ще намери начин да се обезпечи материално.

Годината на глигана способства развитието на бизнеса и внедряването на нови смели идеи. Да се има предвид все пак, че веднъж взето решение, не бива да се отлага във времето, а трябва бързо да се пристъпи към действие. Нужно е неотлъчно да се преследват целите, с вяра в себе си. Каквото и да е колебание – не само е неуместно, но и може да навреди на заплануваното.

През годината на огнения Глиган на първо място излизат качества като честност и искреност. Благородният човек винаги ще изпревари немарливия и лъжеца, и в крайна сметка ще излезе победител. Годината покровителства само хората с чисти сърца и искрени намерения.

В любовта и семейството трябва да се научим на търпимост и внимание към другите. Най-нежната проява на чувства трябва да се показва и да се потвърждава с дела. Глиганът покровителства семейните отношения и способства за тяхното подобряване. Само истинските чувства обаче са способни да преодолеят всички трудности и несгоди. Пазете близките си и по-често проявявайте своята загриженост за своите роднини и любими хора.

Глиганът обича трудолюбивите и творчески хора. Обича празниците и веселбата

Плъх (1960 – плюс/минус 12 години)
Всичко ще се развива добре. Животът на родените под този знак ще е щастлив, повечето му представители ще са заети да градят планове за бъдещето. Стабилността ще породи много по-голяма увереност в утрешния ден. Липсват сериозни проблеми, ще е налице късмет в много начинания.

Бивол (1961- плюс/минус 12години )
Годината може да е и по-добра. Представителите на знака ще са затрупани с прекалено много работа. Ще им се наложи да положат невероятни усилия, за да успеят да я завършат. В крайна сметка обаче ще са доволни от резултатите. Само трябва да проявят повечко търпение и упоритост. Няма да им липсват и куп положителни емоции.

Тигър (1962 – плюс/минус 12 години)
Нещата при Тигъра ще се развиват по възможно най-благоприятния начин: рискувайки много, той ще получи завидни дивиденти. В същото време обаче Тигърът не бива да се поддава изцяло на емоциите. Ако прояви разум, а не чувства, ще постигне това, за което е мечтал през 2006 година.

Заек/Котка (1963 – плюс/минус 12 години)
Представителите на знака няма да има от какво да се страхуват, тъй като делата им ще се развиват успешно. Ще се чувстват в безопасност, а това не е малко. Важно е добро планиране и разпределение на силите.

Дракон (1964 – плюс/минус 12 години)
Драконът може да очаква солидни парични постъпления. По принцип родените под този знак нямат големи проблеми с парите, но през 2007 година благодарение на ловкостта си ще умножат капиталите си. Като цяло годината ще е много по-добра от предишната и то по всички показатели.

Змия (1965 – плюс/минус 12 години)
Годината няма да е много добра. Най-благоразумно е да се примирите с положението и да изчакате спокойно настъпването на по-добри времена.

Кон (1966 – плюс/минус 12 години)
Конят най-накрая ще се види с пари и ще успее да купи всичко, което иска, като например автомобил или жилище, да осъществи плановете си. Годината ще е особено добра и то не само от материална гледна точка. Качеството на живота на Коня ще се подобри, ще нараснат обаче работата и ангажиментите му.

Коза/Овца (1967 – плюс/минус 12 години)
Успехът на другите ще носи на Козата щастие, тъй като знае как да извлече от това полза и за себе си. Все пак представителите на зодията трябва да са по-внимателни в действията си, за да няма неприятни изненади. През 2007 г. няма да липсват поводи и за радост.

Маймуна (1968 – плюс/минус 12 години)
Маймуната вече няма да е галеникът на Фортуна, както бе през 2006 година. Предстои упорита работа. В същото време представителите на знака ще имат голяма свобода за маневриране, ще се радват на повече пари и домашен уют.

Петел (1969 – плюс/минус 12 години)
Много работа! Петелът трудно ще се изкачва по финансовия склон, парите ще са проблем. При вземането на решения представителите на знака ще проявят консерватизъм, а това няма винаги да е в техен интерес. Предстоят обаче и незабравими пътувания, интересни запознанства.

Куче (1970 – плюс/минус 12 години)
Кучето ще трябва доста да се замисли за благополучието си, за семейството си, както и за перспективите. Парите няма да са много, но връзките и полезните контакти ще се увеличат.

Свиня/Глиган (1971 – плюс/минус 12 години)
Годината е добра. И как иначе, след като това е времето на Свинята! Предстоят успехи както в работата, така и в любовта. Не е изключено някои представители на знака да получат наследство или голяма сума пари. Други ще се къпят в лъчите на славата.

Новый год по китайскому лунному календарю начнется 18 февраля (по солнечному – 4 февраля). Стихии года: иньский огонь – иньская вода.

В цикле взаимодействия эти стихии сталкиваются – разрушают, сдерживают, ограничивают одна другую – в соответствии с сезонными и ежедневными изменениями более быстродействующих стихий.

Иньский огонь – это ласковый, нежный огонь. Он не палит, а согревает. В новом году почаще зажигайте свечи, курительные палочки, арома-лампы. Используйте китайские фонарики в дизайне интерьера своего дома и сада. Включайте элементы Огня в интерьере спальни – красные покрывала и подушки, изображения азалий, маков, кристаллы в проемах окон.

Если оценить силу стихии Огня среди других стихий на начало китайского нового года, то Огонь неплохо бы поддержать, если вы хотите наполниться энтузиазмом и внести в свои отношения больше страсти и чувственности. Приобретите для спальни предметы, изготовленные из дерева – кровать, туалетный столик, разместите здесь небольшую библиотеку.

Сочетание иньского огня и иньской воды – это бурные эмоции, часто остающиеся невыраженными вовне. И хотя бытует мнение, что котел лучше кипит под крышкой, все же находите подходящий способ иногда «выпустить пар». Интрига, флирт, фантазии пусть будут прелюдией к отношениям. Не торопите события, требуйте от партнера соблюдения всех романтических ритуалов.

Доминирующим цветом года будет красный, но в более мягких, пастельных тонах и оттенках, чем в прошлом году, – карминно-красный, розовый, сиреневый.

Созвездие года – Вэй (Хвост). Символизирует «хвост» или свиту правителя, Небесный императорский двор. Другое название этого созвездия – Царица и Придворные дамы. Элемент созвездия – Огонь, управляющая планета Марс, тотем – тигр.

Согласно древней китайской прорицательной системе, этот год благоприятен для строительства, вступления в брак и зачатия. Появившиеся на свет малыши в будущем будут богаты и удачливы. Естественно, одним только созвездием года это не гарантируется, однако несколько подобных указаний, которые придут к вам из разных источников, создадут хороший посыл для благоприятных перемен.

В схеме расположения Летящих Звезд всегда стоит обратить внимание на местоположение зловредной звезды 5. Если вы планируете в доме ремонт, то старайтесь не нарушать ее покой. В 2007-м году звезда-5 будет находиться в северо-восточном секторе вашего дома. Если на это место приходится входная дверь, то поместите у входа в качестве охранников два металлических Ци Лин.

Отложите ремонт, перестановку мебели, не усиливайте освещение в северо-восточном секторе. По возможности старайтесь в этом месте не спать и не работать в течение продолжительного времени.

Звезда года – черная Двойка.

Относится к числу зловредных. В 2007 году она будет находиться в центре. Стихия звезды 2 – Земля. Влияние этой звезды ассоциируется с гневливостью, ссорами, тяжбами, клеветой.

Звезды 5 и 2 относятся к стихии Земли; поэтому, воздействие их можно ослабить с помощью предметов и талисманов стихии Металла. Среди рекомендаций Стивена Скиннера находим, что для истощения силы звезды-5 необходимо разместить в ее секторе чашку с водой и положить в нее 6 (старинных) китайских монет. Монеты представляют стихию Металла, который будет истощать Землю, а Вода привлечет к себе внимание Ци Земли, которая будет уничтожать Воду. Для повышения эффективности этого средства в воду можно добавить соль – символ Большой Воды, моря.

Другие символические средства коррекции звезды-5 – это бронзовые собаки Фу (в количестве 4 или 9) или бронзовая тыква. Хорошо поместить в тыкву восемь белых кусочков нефрита.

Счастливые звезды:в 2007 году займут восточный, юго-восточный , южный и юго-западный секторы. Однако на востоке не стоит спать супругам, которые планируют в этом году зачатие или размещать здесь спальню ребенка.

Активизируйте южный сектор своего дома талисманами стихии Огня. Это будет стимулировать рост благосостояния, способствовать накоплению недвижимого имущества.

Прогноз на 2007 год для знаков китайского гороскопа:

Для Крысы это будет прекрасный год расширения возможностей и улучшения материального положения. Ее закрома наполнятся, и можно будет оставить свою комфортабельную норку и вволю попутешествовать, посмотреть мир и вернуться домой с новыми впечатлениями и планами.

Вол переживет несколько серьезных встрясок, но как всегда, выйдет из них победителем и воспользуется случаем оставить в прошлом неугодные связи и отношения. Для него это будет год обновления и пробы сил на более перспективном поприще. В первые месяцы года нужно поставить себе конкретные цели и выполнять их поочередно, не допуская перегрузок.

Тигр готов к переменам, и смело будет осваивать новые территориальные владения. Его вкусы, предпочтения, окружение тоже претерпят изменения. В своем стремлении вырваться на свободу, «уйти в леса» не злоупотребляйте доверием того, кто любит и ждет. Иначе, придется потом удивляться неожиданному повороту событий.

Коту полезно будет поучиться чему-то новому. Его перспективы расширяются и можно получать очередное образование, посещать курсы и тренинги или путешествовать. Везде есть шансы судьбоносных встреч. Если любовь у вас уже есть, то можно сделать головокружительную карьеру.

Дракон может расправить крылья. Этот год откроет для него новые горизонты, и можно приступать к реализации особенно важных жизненных намерений. Крупные проекты этого года в будущем сулят хорошие дивиденды, а новые партнерские союзы – успех и процветание. Не ограничивайте себя одной темой, пока удача на вашей стороне.

Змея может довериться естественному ходу событий. Что придет – то и следует принять, обдумать и использовать с наибольшей для себя выгодой. К осени постарайтесь иметь резерв сил, средств, идей и связей – чтобы с ускорением войти в следующий, более благоприятный год.

Лошадь в самом начале года должна выбрать для себя новые ориентиры и приступить к их освоению. Через время планы придется откорректировать, но повороты и сюрпризы ожидаются из разряда приятных. Успех во многом зависит от хорошего старта и способности быстро набрать скорость. Тогда по итогу года можно ждать и дивидендов, и удовлетворения амбиций.

Коза может спокойно пастись на своем лугу. Ей не стоит перенапрягаться, испытывать судьбу в авантюрных проектах. Лучше заняться развитием полезных связей и укреплением семейного очага. Если в чем-то убудет, то в чем-то обязательно прибудет. Больше внимания стоит уделить собственному здоровью, имиджу и разделить свои новые интересы с друзьями.

Обезьяне предстоит год кардинальных перемен. На осень можно планировать начало новых проектов, которые получат развитие в последующие 12 лет. И неуемной, нетерпеливой обезьяне стоит призадуматься – какую стратегию выбрать и как суметь совместить интересы и увлечения текущего момента с серьезным и перспективным делом.

Петуху предстоит пересмотреть отношения со значимыми фигурами. Чрезмерные эмоции – страсть, ревность, тщеславие – могут нарушать гармонию внутри союза. Но в этом будет и особый соблазн, и очарование, на которые петух пойдет охотно, по своей воле драматизируя ситуации. И все же, устраивая фейерверки чувств и эмоций, не отвлекайтесь надолго от дела, которое вас кормит.

Собака в первую очередь должна позаботиться о материальной стороне своей жизни, расширить источники дохода, сделать инвестиции в новые проекты и укрепить отношения с деловыми партнерами. Даже незапланированные перемены пойдут на пользу, а в личной жизни это хорошая возможность наконец-то преодолеть инертность и сделать решительный шаг к своему счастью.

Кабан понимает, что Колесо Фортуны сейчас повернулось в его сторону. Он переполнен идеями, новыми планами, излучает обаяние и позитивные эмоции – и формирует для себя реальность на следующий двенадцатилетний цикл. Ему необходимо успеть очень много сделать, и при этом получить от жизни все причитающиеся ему в год Кабана удовольствия.

Когда вы займетесь подготовкой к встрече Нового года, сделайте традиционную генеральную уборку и распрощайтесь с вещами, которые вам уже больше не потребуются. Рассчитайтесь с долгами, оплатите все счета. А в первый день Нового года не давайте деньги в долг.

Виненият топаз е на мода в годината на Небесната свиня

Както всяка жаба трябва да си знае гьола, така и всеки трябва да си знае скъпоценния камък, ако иска да му върви през годината на Небесната свиня. Това съветват източни астролози за 2007-а.
За новогодишната вечер най-подходящите украшения са пръстен, верижка и часовник.
Скъпоценностите, които носят универсален късмет, са от бяло злато, украсени с червени корали, рубини, диаманти или прозрачни камъни.
Най-модерният камък на годината е виненият топаз.
Ониксът пък е отличителният белег на лидерите и на всички големи шефове.
Смарагдът е талисманът на майките и мореплавателите. Смята се, че той защитава от зли сили, разсейва меланхолията, дарява дълголетие. За по-силни памет и зрение се носи на шията. Ако е в златен обков, предпазва от заразни болести, от безсъние и несподелена любов. Този камък прогонва порочните помисли и защитава целомъдрието. Твърди се, че сънищата на човек, носещ смарагд, често се сбъдват.
Турмалинът с малинов цвят пък е талисман на художниците и въобще на творците.
Берилът е талисман на математиците и философите, той е свързан магически с мисленето и човешкия ум.
Хризоберилът (берил с по-зеленикав оттенък) е за феновете на хазарта, тъй като предпазва от загуби. Добре е да го носят и хора, които страдат от неврози.
Александритът е за работохолиците. Действа добре на кръвоносната система. Преди сън пръстените с александрит трябва да се свалят. Нощем се поставят във вода, от която сутрин може да се отпият по няколко глътки.

През 2007 година не е добре да се носят аметисти, черен турмалин, опал, кехлибар.

November 05 2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized