Последни Рецепти
Последни Статии

хороскоп 2006

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Зодиакален хороскоп 2006

Наближава краят на годината, която може да се отнесе към онези, които дават на човечеството глътка въздух. Годишното пребиваване на Юпитер в знака на Везни създаваше атмосфера на политически идеализъм и нагласа към принципите на справедливост и духовност. Преходът на Сатурн от знака на Рака в знака на Лъва обаче малко размести акцентите – събитията от последните месеци показаха, че на смяна на сдържащите и стабилизиращи тенденции идват нетърпеливите, амбициозните стремежи, всеобщо напрегнато очакване на конкретни, значителни събития. Това се реализира при всеки на неговото си ниво, но от гледна точка на възможния резонанс на силите от архетипното планетно влияние и колективното подсъзнание всеки от нас участва в програмирането на общото бъдеще.

От началото на новата 2006 година ние влизаме в период на промени. Новолунието на 31 декември, което ще бъде в знака на Козирога, означава глобално обръщане на човечеството в посока към по-строги стандарти, прагматизъм и стремеж да се получи от живота адекватен отговор на изразходваните усилия.

Централен акцент през годината ще стане информационният бум. Могат да се очакват поредните интелектуални триумфи, всеобщ интерес към политиката, идеологията. На всички ни предстои изпитание на амбициите. Собственото ни нарастващо напрежение ще бъде насочено към конкурента, врага и предизвикателството, изпреварващо удара, може да се окаже единственото правилно решение и удовлетворение на собствените ни честолюбиви стремежи.

Присъствието на Юпитер в настъпващата година в знака на Скорпиона ще постави в центъра на интересите и конкуренцията въпросите, свързани с добива на енергийни суровини, преди всичко на нефт. Именно около нефта ще се въртят и основните събития на годината. Това положение на Юпитер обаче значително ще засили и борбата за власт и доминиране и в други области на междудържавните и междуличностните отношения.

Това ще бъде време на трансформация на старите стратегии и агресивно освобождаване на взривните енергии на инстинктите, което може еднакво добре да наблюдаваме в индивидуалните съдби и в проявите на военното свръх-ЕГО в международен мащаб.

През юни ние отново ще оценим своето място в света, своите ценности, стабилността и взаимната подкрепа от страна на онези, които са ни близки по дух и стремежи. Това ще бъде месец на сериозни изпитания, но именно той може да постави началото на търсенето на нови структури, форми и идеали за бъдещето.

Още една съставляваща на онези сили, които ще доминират в живота на човешките общности – сексуалната, се характеризира с мощно проявяване на инстинктивните подбуди и освобождаване на половото влечение. Ние ще видим, че цялата ни стратегия (за наше собствено учудване в края на годишния ни опит) ще бъде насочена към борба за превъзходство и надбягване за получаване на реални подтвърждения на нашата собствена значимост, но “няма в този живот толкова велика радост или удоволствие, което да утоли жаждата на нашата душа” (Данте).

През тази година ние попадаме на един кръстопът в исторически смисъл, но както винаги в това има и позитивен смисъл – появява се възможност за избор на нова посока. Всичко натрупано вътре ще иска да излезе навън – и на държавно ниво, и в междуличностните отношения. Ще станем свидетели (или участници) на не един пробив. Това ще бъде година на сензации и кардинални преобразования.

И сякаш за награда за усвояването на новия опит, започвайки от октомври, ще се проявяват оптимистични, многообещаващи тенденции. Това ще бъде време на сключване на нови съюзи, определяне на целите и реалното начало на много дългосрочни програми.

Новолунието в знака на Козирога ни дава полезно указание – победител ще се окаже онзи, който умее да изчаква, точно да пресмята своите действия и проявява мъдрост, оценявайки не само днешния ден, но и отгатвайки зад завесата скритите тайни на бъдещето.

ОВЕН
Предстои ви отговорна и изискваща инициативни действия година. Ще спечели онзи, който не се стъписва пред трудностите, поема удара и упорито постига поставените цели. Няма да бъде леко, но и възможности за повишаване на своя статус или материално положение се очакват достатъчно. Вие дори може да усетите радост и страст към съревнователния дух, който ще съпровожда вашата активност през тази година. Добре ще върви съвместната дейност, където ще има възможност за сливане на капитали, ресурси, развитие на нови направления. Ориентирайте се обаче веднага към това, че тази година ще изисква от вас търпение и способност да издържате на продължително напрежение. Затова, обичайната нагласа към спринтьорски дистанции през тази година ще се наложи да се смени с обмислено и рационално изразходване на силите. Средствата е по-добре да бъдат влагани в проекти с далечна перспектива на развитие. Напълно е възможно темата, с която ви предстои да се занимавате, да се оформи още в навечерието на Нова година. И ще ви остане само правилно да разпределите натоварването и ролите сред своите партньори или колеги.
До март не бързайте да променяте съществено нищо – околните ще бъдат склонни да задържат позициите и да бавят до последно възможните изменения. Но през март вече ще можете да проявите своята предприемчивост. През пролетта ще се случат много приятни и полезни познанства, а външните обстоятелства ще спомагат за вашия успех. В любовта неочаквано за себе си ще ви се прииска да станете съгласяващата се страна и ще отстъпите инициативата на партньора си. Ако отношенията са били изградени по-рано, то едва ли във вас ще възникне желание да променяте нещо. През май е възможно да бъдат решавани въпроси, свързани с трудоустрояване или работа по съвместителство. В средата на юни облаците могат да се сгъстят и да ви бъде трудно да задържите извоюваните позиции и да вървите напред. С променлив успех събитията ще се развиват до края на септември. Но упоритостта и търпението ви ще бъдат възнаградени с голям успех през втората половина на октомври. От декември пред вас се откриват отлични перспективи. Идеалите ще придобият реални черти и вече нищо няма да ви попречи да започнете усвояването на ново направление в своята дейност.

ТЕЛЕЦ
Годината ще бъде удивителна, наситена с необикновени размествания и парадокси в отношенията. Обърнете внимание върху събитията от последната седмица в навечерието на Нова година. Още дълго ще бъдете заинтригувани от онези въпроси и загадки, които ще възникнат по това време. А намерените отговори могат да се окажат неверни или половинчати. Затова пък вие неочаквано може да чуете откровения, на които не сте разчитали. Като цяло, гответе се за странни и загадъчни събития.
Целият януари вие повече ще наблюдавате и правите планове, но ако неочаквано се върне старо предложение или изпуснати по-рано възможности, тогава не изпускайте шанса си. През февруари включете интуицията си, своя нюх за полезно и изгодно и се постарайте да реализирате свои стари планове. Това е времето, когато се материализират мечтите и се залагат дългосрочни програми. През март ще върви на онези Телци, които умеят да се адаптират добре и бързо да реагират на новите правила на играта. Напълно възможно е някой искрено разположен към вас да ви направи добра услуга или протекция. В средата на април вие имате добри шансове да получите ново предложение или назначение, да решите лични въпроси. Любовта ще бъде онзи магнит, който ще привлече в живота ви разкоша, красотата, чувствените, земни удоволствия. През май се постарайте да намерите разумно съчетание на нетърпение, потребност от бърз и ярък успех и онези възможности, които ви предричат успех в бъдеще. През юни могат да възникнат проблеми у дома и с роднини, конфликти, в които вие ще чувствате, че сте прави. Но по-добре ще бъде да направите компромис. Самият живот ще ви подскаже как да заобиколите острите ъгли и да запазите отношенията си с онези, които са ви скъпи. Втората половина на месеца ще ви донесе повече възможности да удовлетворите своите потребности и желания. През юли любовта може да ви завърти главата и събитията да се развият с ускорени темпове. В края на август се концентрирайте върху сериозните си намерения и не ги смесвайте с илюзиите, колкото и да ви се струват те привлекателни. Уникален шанс може би ще ви се даде на 25 октомври. Можете да си отбележите тази точка като начало на нов етап в своя живот. Дори рискът по това време може да се окаже оправдан, ако почувствате непреодолимо желание да превъплътите своите мечти в живот.

БЛИЗНАЦИ
Това ще бъде една запомняща се година. Вие може да се окажете в центъра на събития, които по съществен начин ще променят вашия живот, обществения или личния ви статус. Отношенията с партньорите ще бъдат определящ аспект в много важни теми. Трябва обаче да бъдете готови да приемете, че някакви връзки могат да останат в миналото и това да стане начало на нов обновяващ опит. Това се отнася в по-голяма степен за родените около 16 – 20 юни. Главното е да не се стараете да запазите статуквото, а да приемете предизвикателството и да намерите начин да обърнете ситуацията в своя полза.
В края на януари може да пристъпите към качествено нов етап в своята дейност. Периодът е благоприятен за започване на обучение, получаване на поредното образование. Това обаче може да се съпровожда с търкания в семейството или с конфликти в работата. През февруари и март ще ви е по-лесно да установите контакти на ниво общи интереси и лични симпатии, но могат да бъдат нарушени договореностите, а в колектива не са изключени интриги и всевъзможни неуредици. Но още в началото на април вие ще можете да почувствате, че контролирате ситуацията и сте способни да взимате правилни решения. На 18 април пред вас може да възникне необходимост да направите избор или да се състои сериозен разговор с близък човек. Преценете своите сили и вероятните последствия. През май е добре всичко да се развива и стабилизира, но не се опитвайте да оказвате натиск – ще усетите съпротивата. В края на май облаците ще се разсеят и колелото на Съдбата ще се обърне във вашата посока. На 1 юни си спомнете за плановете, които сте кроили в навечерието на Нова година, и си направете изводите – с какво разполагате към този момент. Започва вторият етап.
Юни ще ви даде възможност да почувствате колко много значите за близките си и какво можете да направите за тях. През август и септември общественият живот и политиката ще заемат значителна част от вашето внимание. Ще преуспеят онези Близнаци, които имат пряко отношение към тези сфери. През октомври личният ви живот и любовта ще ви накарат да се отвлечете малко от външните проблеми. Последната седмица на октомври ще бъде един от най-добрите периоди през годината за започване на нова страница. Такава възможност ще ви се предостави и на 9-10 декември. Вие ще почувствате прилив на сили, възраждане на желания, и в атмосфера на поредните перспективи, отварящи се пред вас, ще започнете да влияете активно върху обстоятелствата. Ще бъде страхотно, ако през това време съумеете да сплотите около себе си кръг от съмишленици.

РАК
В настъпващата година се пригответе да започнете игра по нови правила. Неочаквано за себе си вие ще престанете да икономисвате – пари, чувства, емоции. В интериора на дома ви ще започнат да се появяват атрибути на разкоша, ще се промени отношението ви към цвета, осветителните тела, огледалата. В дома ви сякаш се разширяват стените. Ще се появят скъпи украшения и аксесоари. Самооценката ви ще зависи пряко от приходите и от онези възможности, които парите правят реални. Вие ще се окажете въвлечени в тесни и емоционално наситени отношения с околните. Романтични чувства, любов, страст могат съвсем определено да претендират за ролята на централна тема през предстоящата година. Ако в живота си вече имате любов, то ще се намерят още много други неща, където вие също толкова страстно и с въодушевление ще започнете да издигате своите интереси. Главното е, че през тази година вие ще бъдете способни на неочаквани постъпки и много ваши идеи ще донесат позитивен резултат. В нещо ще ви се наложи да преодолеете своята обичайна предпазливост, ако искате да получите достъп до съвършено нов житейски опит. През март пред вас може да застане неочаквано въпросът за получаване на ново образование или ще ви се предостави възможност да направите далечно пътуване. Не се отказвайте – това значително ще разшири перспективите ви в бъдеще. През април е желателно да се придържате към дисциплина и да се настроите на пробив в деловата сфера. Тук всичко зависи от това, доколко ефективно използвате своите възможности и връзки с необходимите ви хора. Периодът от 22 юни и до края на септември за вас ще бъде време на важни промени, които могат в нещо изцяло да променят вашия живот или отношения. Ще ви трябва издръжливост и търпение, за да преживеете този период без значими загуби. Най-интересен и богат с приятни събития ще се окаже периодът след края на октомври. Почивка, важни семейни мероприятия, ценни придобивки ще ви донесат радост именно в тази късна есен. През последните месеци на годината събитията се уплътняват, не бива да ограничавате възможностите за установяване на нови контакти. Планетното влияние сякаш компенсира онези трудности и проблеми, през които се налага да се премине в течение на годината, и вие ще можете и да получите възнаграждение според резултатите от своите усилия.

ЛЪВ
Това е година на големи планове и постижения. Ако преди това вие сте създали добра база, установили сте контактите, от които имате нужда, и имате запас от идеи, то ще можете да постигнете много. Но трябва да сте готови за това, че нищо не идва даром, а най-голямата награда ще получите за търпение и сериозен подход. Ако в следващите две години вие се съсредоточите върху дългосрочни проекти, то след време ще осъзнаете цялата полза от своите усилия и ще можете да се насладите на плодовете и дивидентите от тях. Засега обаче ще се наложи да ограничите удоволствията си, по-малко време да отделяте на увлеченията си, а повече на работата. Пристъпвайте към реализация на своите планове още през януари, веднага след новогодишните празници. През това време е добре да се оформят договорите и да се постигне определеност в партньорските отношения. Отбележете си датата 24 януари – събитията-знаци през този ден ще подскажат в каква посока да се върви занапред и кого да вземете за свой спътник. На 26-27 март е добре да решавате своите лични въпроси. Срещи, признания могат да ви донесат много приятни емоции. През април и май активността ще бъде конструктивна, много въпроси ще се решат с помощта на роднински и приятелски връзки. През юни и юли се изострят някои ситуации в деловата сфера и трябва да се преодолеят външните ограничения и вътрешната леност, да се прояви предприемчивост в сложните условия. Отпускът през август едва ли ще донесе удовлетворение, но и в деловите, и в личните отношения няма да избегнете кризата, борбата за доминиране и власт. Толкова повече удовлетворение ще ви донесе победата и способността да направите от конкурентите си свои съюзници. Пътуванията и пътешествията през октомври ще станат източник на много нови впечатления. Възможни са изненадващи срещи, романтични познанства. Особено богата на събития ще бъде последната десетдневка на октомври. През ноември вие ще се заровите в домашни ангажименти, възможни са важни промени в живота на ваши близки. В края на есента и началото на зимата влиянието на планетите ще ви осигури прилив на енергия и ентусиазъм. Периодът на изпитания е вече зад гърба ви, върху вас ще започнат да се сипят подаръци, предложения. Всичко си отива по местата и тогава ще можете да гледате на бъдещето с оптимизъм.

ДЕВА
През тази година ви предстои да изпитате много неща за първи път. Така ще придобиете опит при обновяване и пробив. Много вероятно е до последно да се държите за стари позиции и да се противите на промените. Най-забележими ще бъдат промените в живота на родените около 16 – 19 септември. Нещо неизбежно ще си отиде в миналото, но именно тези сериозни обрати в живота ще направят възможен прехода към едно ново ниво. И оглеждайки се назад, с времето ще изпитате удовлетворение от способността си да приемете предизвикателството на съдбата и да се справите с всички поставени задачи. Промени в областта на отношенията очакват родените през периода 1 – 6 септември. Ще се случи онова, което най-малко очаквате, но това е уникална възможност да узнаете и приемете в другите хора онова, което събужда интереса ви, интригува, обезкуражава и което преди това сте се страхували да допуснете в живота си. Това може да бъде мимолетен флирт, среща с неочакван човек, която ще промени вашите представи или дори посоката на вашата дейност. Възможни са раздели, скъсвания, но това веднага ще бъде и начало на нов период в живота ви и затова промените могат да бъдат далеч не случайни. На 25 януари вие сте в състояние да направите неочакван ход, както за околните, така и лично за себе си – и да се окажете в нови обстоятелства. Обърнете внимание какво ви подсказва този ден. Именно в тези подсказвания може да се крие ключът към бъдещите промени. До края на април придвижването към целта ще се забави, но е възможно да се появят нови лични интереси, увлечения. През май вие вече ще можете правилно да поставите акцентите и да постигнете реални успехи. Летните месеци ви обещават прилив на енергия, ентусиазъм, но заедно с това ще донесат и множество препятствия, усложнения. Това ще бъде време на борба за място под слънцето и се постарайте да запазите връзките си с тези, които са заинтересовани от вашия успех. Последната десетдневка на октомври ще ви предложи широк избор на възможности. Тогава може да се проявява инициатива и взискателност и да се получи онова, за което отдавна сте се настроили. При желание можете да посветите това време на почивка или на нововъведения у дома. Отбележете си и още една дата – 10 декември. Този ден може да стане начало на нов ангажимент, дейност или да се направи придобивка, което ще свидетелства, че сте постигнали успехи, придобили сте увереност и пред вас перспективите са съвсем определени и впечатляващи.

ВЕЗНИ
Вашият стремеж към равновесие и ред през настъпващата година може да бъде разколебано от непредвидени обрати в отношенията ви с деловите и лични партньори. Събитията в навечерието на Новата година и веднага след това ще подскажат темите, които и по-нататък ще бъдат на дневен ред за вас. И ще бъде по-добре, ако веднага определите приоритетите си, за да не се въртите в един и същи кръг.
Едва около есента на 2006 ще можете да пробиете на ново, в добрия смисъл на думата, достойно за вас ниво. Не позволявайте да ви дърпат назад, не се поддавайте на очарованието на миналото, на неговите капани и съблазни. Желанието да хванете Синята птица през тази година ще бъде особено примамливо. Звън и сигнали от миналото може да разбудят въображението ви около 24-25 януари и до края на март вие ще бъдете в плен на загадки и странни обрати на събития. Слънчевото затъмнение на 29 март ще ви изясни някои моменти в партньорството и ще ви помогне да преминете към по-конструктивно ниво на взаимодействие. Възможно е да се решите на някои корекции в собствения си имидж, ще се появи потребност от доминиране, демонстрация на своите способности и по-активно изкачване по кариерната стълбица. Лятото ще ви донесе поредица от изпитания и емоционални сътресения. По-добре ще бъде да се ориентирате не към нови начинания, а към запазване на позициите, укрепване на отношенията и взаимна подкрепа сред близки за вас хора. Напълно вероятно е до есента да преживеете преломния момент в живота си и да решите вече да не се връщате към нещо. Ново романтично увлечение, любов ще стане източник на светлина през тази година, но по волята на обстоятелствата вие може да се окажете в задънена улица. И след преоценка на всичко случило се ще разберете, че е време да се върнете назад, към онова чувство, което вече е проверено, и където вие ще можете да се почувствате спокойни и защитени. Съвсем друг оттенък ще придобият събитията след 21 октомври. Като свита пружина те ще започнат да се разгръщат във вид на нови възможности и перспективи. Пред вас ще се появи богат избор – с какво да се заемете, къде и с кого да почивате, какви впечатляващи промени да пуснете в живота си.

СКОРПИОН
Предстои ви година на бурни събития и трябва да се подготвите, че на финиша вие вече ще стигнете в ново качество. На промени ще бъдат подложени личният ви живот, професионалната сфера и дори вътрешните ви нагласи. Ще направите преоценка на ценностите и ще се появи възможност да започнете начисто нещо важно. През тази година е възможно да се състои запознанство с един човек, което вие ще усетите, че не е случайно. Съприкосновението на душите, приобщаването към нови знания, интереси, реализацията на скрит по-рано потенциал – всичко това е желателно да не бъде пропуснато, да съумеете да направите стъпка в посока, различна от всичко, което е било в живота ви по-рано.
Любов и власт или властта на любовта, потребността от доминиране, но едновременно с това и от дълбоко взаимно разбиране – всичко това ще се преплита в увлекателна драма, собствен спектакъл, в който вие ще се окажете и режисьор, и звезда. През януари ще ви се наложи повече да преодолявате трудности или съпротивата на партньорите си, отколкото да се занимавате с издигането на своите идеи. Пригответе се вашата роля в колектива, натоварването ви и отговорността ви ще бъдат преразгледани. След 19 февруари материалната заинтересованост и страст в нейния чист вид могат да отидат на заден план, отстъпвайки пред страстта към изследвания и експерименти.
1 март е един от ключовите дни в годината, когато без подготовка може да се окажете в съвършено нови обстоятелства. Такъв ден е и 25 март, но тенденциите тогава вече ще са по-меки и позитивни. На 8 април контролирайте себе си в стремежа си към окончателни решения и отложете всички екстремни мероприятия. Запланираните промени се постарайте да осъществите през май, тъй като летните месеци ще се окажат горещи, не само като температури, но могат да ви поставят в условия, при които борбата за запазване на заеманите позиции и доминиране ще отнемат всичките ви сили и внимание. В края на октомври отново ще се появи възможност да се заемете творчески с любима дейност. Започва най-хубавият период в годината за Скорпионите. На 24 октомври 6 планети едновременно ще са в знака на Скорпиона и след този ден пред вас се отваря рядката възможност да реализирате своите явни и скрити способности. Подгответе предварително почвата, средствата, контактите. Но най-главното е – подредете приоритетите си. Предоставя ви се шанса “тук и сега” да почувствате пулса на живота, да докажете своята компетентност и да стъпите на ново социално равнище.

СТРЕЛЕЦ
Ако сте мечтали за промени, то сега можете с ентусиазъм да гледате в бъдещето – предстои ви година на уникални преобразования. Веднага си помислете как да увеличите физическото натоварване и какъв цикъл упражнения да усвоите, за да сте винаги във форма. Благоприятното влияние на Сатурн през тази година ще ви върне яснотата на намеренията и ще насочи амбициите ви в сферата на интелектуалните занимания. Получаването на още едно образование може съществено да разшири за вас рамките на възможностите ви в бъдеще. А годишното пребиваване на Юпитер в знака на Скорпиона ще ви накара да преосмислите онези чувства, които са придавали на живота ви особен вкус и острота, а сега е дошло времето да опознаете техния истински смисъл и дълбочина. Вашите крупни начинания в голяма степен ще зависят от подкрепата на партньора ви – и в професионален, и във финансов смисъл. През януари са възможни сътресения, активизиране на конкурентите, противопоставяне вътре в колектива. Оставайте верни на своята цел, но не оказвайте директен натиск върху околните и не демонстрирайте фанатично преследване на някакви свои интереси и убеждения – дори ако това ви вълнува много силно. През март вашата любов и грижа ще бъдат насочени към близките ви хора и дома ви и точно това е удобна възможност да направите необходимите ремонти и усъвършенствания, да зарадвате онези, които обичате, с по-честото си присъствие. През април отново ще задуха вятърът на промените и вие с увлечение ще се заемете с нещо ново и увлекателно.
Април и май – това е времето на любовта и бързите главозамайващи победи. Ако през тази година ви е писано да срещнете своята любов, то събитията, които ще се случат, ще преобърнат живота ви и вие ще се почувствате в ролята на птицата феникс. Може да загубите нещо, но това отваря вратите към главозамайващ нов свят от чувства и отношения. През лятото ще се наложи да признаете своето право на уязвимост, пропуски и емоционална нестабилност. Но оглеждайки се назад, ще разберете колко много сте съумели да направите и колко важно е понякога да поработите в режим на претоварване и да почувствате, че светът все пак може да се огъне под натиска на вашия устрем. От края на октомври ще дойде заслуженото признание, а през ноември – и материалното възнаграждение според резултатите от вашите усилрия. Но не се отпускайте – това е само началото на нов, ярък и наситен период. Колелото на Късмета се обръща във вашата посока и трябва навреме да разпознаете своя шанс и да приемете новите правила на играта.

КОЗИРОГ
Ако сте усещали необходимостта от промени в своя живот и търпеливо сте подготвяли почвата и фундамента за тях, събирали сте нужната информация и сте установявали контакти – то сега е дошло време да реализирате своите планове. Напълно вероятно е, че това ще стане малко не така, както би ви се искало, но вие ще почувствате пълноценно вкуса към живота и вдъхновение от новите възможности. Новолунието в знака на Козирога в навечерието на Новата година – това е обновлението, което ще мине не само във вътрешен план, но задължително ще се прояви със събития и материализация на вашите идеи и желания. Януари ще ви върне към недовършеното, но могат да се върнат и предложения, които сега си струва да бъдат разгледани в светлината на новите условия. През януари и февруари поставяйте пред себе си материални задачи, не се превключвайте от една работа на друга. Въпреки че интересна информация и съблазни ще има много. През март потребността от общуване може да ви увлече по пътя на попълване на знанията в група, където може да се установят контакти, разширяващи вашите представи и задачи. Благоприятно развитие може да се очаква в посока на дейности, свързани с придобиване или разпространение на информация – сферата на комуникациите, електрониката, образованието.
В началото на април управителят на вашия знак, Сатурн, преминава към право движение и това отстранява сдържащите мотиви и ограничения в реализацията на вашите мащабни планове. До края на май си струва да се прояви упоритост, търпение и трудолюбие и да се натрупа онзи необходим резерв, който ще ви помогне да задържите позициите си в течение на по-напрегнатите летни месеци. През юни върху вас ще легне товара на допълнителни задължения, а ако под ваше ръководство работят хора, не бързайте през това време да осъществявате кадрови промени – и без това грижите ви ще са много. Домът и семейството през лятото ще станат онзи оазис, където ще можете да възстановявате силите си и душата ви да си почива. Обстоятелствата не са особено добри за развлечения, пътешествия, но вие можете да отделите повече внимание на своето жилищно пространство и да го направите не само по-уютно, но и да внесете някои елементи на разкош. Борбата за власт и доминиращо положение ще стане крайъгълен камък във вашата стратегия в течение на почти цялата година. Към края на октомври вие ще можете да направите изводи, доколко успешно сте съумели да реализирате своите амбиции и какви конкретни резултати сте постигнали. Ако в течение на цялата година съумеете да съчетаете ясно осъзнаване на своите задачи, ентусиазъм и търпение, то декември ще стане месецът на вашия триумф.

ВОДОЛЕЙ
Вашата позиция на отдръпване, своеобразното ви присъствие-отсъствие в деловите и близки отношения през тази година ще се сблъскат с парадокси. Може би отдавна в живота ви не е имало такава година, когато приоритетът на ума над чувствата ще бъде разколебан. И потребността от близост ще се окаже доминираща. Но и това далеч не е всичко – много от обичайните ви нагласи, схеми на взаимоотношения ще бъдат срутени, и често пъти ще ви се налага да търсите изход от безизходни ситуации. Толкова по-силно ще се усеща желанието и потребността да бъде разгадана поредната житейска главоблъсканица. Постъпките ви ще бъдат ексцентрични, но резултатът ще изненада с точното си попадение, а времето ще подтвърди правилността на избора. През януари вие можете да се сблъскате с измама или със ситуации с двоен стандарт. Разчитайте само на своите сили, но не ги надценявайте. В края на януари-февруари ще се появят много нови интересни идеи, имайте ги предвид. Това ще бъде вашият план за предстоящата година, но времето за реализация на замисленото ще настъпи малко по-късно. Слънчевото затъмнение на 29 март ще постави пред вас задачата да разширите своя кръг от познанства и полезни контакти. Може би е дошло време да получите поредното образование или да тръгнете на някакви курсове по интереси, където може да ви очакват не само нови знания, но и нещо като поредния кръстопът на съдбата.
През април-май вие ще усетите твърда почва под краката си и ще бъдете склонни към рационални и премерени постъпки. Затруднения ви очакват през лятото и началото на есента. Ще се наложи да се превиете пред товара от проблеми и грижи и да изпълнявате сложна работа в емоционално натоварени ситуации. Партньори и близки хора ще разчитат на вас и това ще ви натовари с допълнителна отговорност, но вие ще можете да почувствате необходимостта от своето присъствие в една или друга сложна жизнена програма. В края на октомври настъпва финалът на тазгодишната приказка, който както се полага, ще се съпровожда с извода – “всекиму – заслуженото”. Това може да бъде повишение в службата, а през декември – голямо материално възнаграждение. Това е и време на вероятни промени в личния живот. Ако имате планове от този род или се появят такива, не бързайте и дочакайте декември – именно тогава ще можете да превъплътите мечтите си в реалност.

РИБИ
Вече няколко години подред в живота ви стават големи промени. Тази година е една от решаващите, особено за родените от 26 февруари до 1 март. Вие ще усетите динамичния дух на съперничество и отговорност. Под влиянието на Уран, който руши всички обичайни представи за стереотипи, вие ще започнете да усвоявате нови модели на поведение. Както символът на вашия знак – двете риби, плуващи в различни посоки, така и вие ще проявите способност да приемате и гъвкаво да реагирате на всяко предизвикателство и да използвате противоречивите тенденции за своя собствена изгода. Ще се засили интуицията ви и вашето магично влияние върху събитията наоколо. Вие ще привлечете нужните хора, връзки и ще можете да насочите собствените си творчески импулси в прагматично русло. Много Риби през тази година ще могат да направят от своето хоби източник на доход. Планирайте предварително и отделяйте средства за голямо романтично пътуване. Вълнуващи приключения и аромат на нови неща ще събудят вашите чувства, но не бързайте – най-интересните събития в личния ви живот ви очакват в края на есента. А през януари много от това, което става около вас може да не ви хареса. И понякога реакцията ви ще бъда крайно несдържана. Затова е особено важно да не се преуморявате, да продължавате обичайните си спортни занимания и да намирате време за личните си увлечения. През февруари и март също се очакват спънки в работата, възможни са интриги, завист от страна на онези, които са недоброжелателно настроени към вас. Заедно с това, именно през тези месеци ще ви посетят прозрения, ще се появят нови стимули, цели и вдъхновение. Април и май ще осигурят прилив от здравомислие, прагматични задачи и ще ви зарадват с искрени, добросърдечни отношения с околните. Лятото ще ви поднесе не особено приятни изненади, но ако се погрижете предварително за защита на своите интереси и бързо и точно реагирате на бързосменящите се правила на играта, дори в тези условия можете да имате успех и да стигнете нови простори. Пътешествие през октомври ще свали от вас товара от грижи и ще ви отвори един свят от нови впечатления, информации и чувства. Но ако именно в това време се появят ангажименти, заради които решите да си останете у дома, приемете че така е редно и вече нищо няма да може да ви спре по пътя към успеха до края на годината.

Ирина Звягина

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории