Последни Рецепти
Последни Статии

Как да се храниш, за да нямаш целулит

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Как да се храниш, за да нямаш целулит

целулитът може да се предотврати изключително с помощта на разделното хранене.
Калоричността на храната при този подход не се ограничава. Внимание се отделя преди всичко върху съчетаемостта на продуктите. Правилно подбраните хранителни продукти по-добре се усвояват от организма и подпомагат евакуацията на токсините и шлаките, които са преките виновници за развитието на целулит.

Ако вземеш решение да се храниш именно по този принцип, всекидневното ти меню трябва да бъде много разнообразно. Трябва да избягваш едновременната консумация на белтъчини, които се съдържат основно в продуктите от животински произход, и въглехидрати (захар и скорбяла).

какво и как да се пие, за да се предотврати появата на целулит.
Вече е доказано, че за да не се развива целулит, трябва да се пие колкото се може повече течности. Всеки ден трябва да пиете не по-малко от 2 л. Водата се пие по цял ден, като веднага след събуждане трябва да изпиете не по-малко от 1 чаша.
Ако си любителка на минералната вода, пий я, но не забравяй на всеки 2 седмици да сменяш сорта и вида й.
Водата трябва да съдържа не повече от 20 мг натрий в 1 л. Да се пие, естествено, може не само вода. Най-важната и полезна напитка в борбата с целулита е прясно изцеденият сок.
Соковете са толкова полезни, че не са страшни даже калориите, които се съдържат в тях.
Изпивайте поне по 1 чаша преди закуска или в течение на деня. Особено полезни за тонуса на кожата са цитрусовите сокове, а също и ябълковия, морковения, краставичния, а също и от ряпа.

celulit orange-peel pix

Подходът към проблема да бъде комплексен
хранете се здравословно и използвайте специалните козметични продукти: кремове, лосиони, етерични масла.

При антицелулитна диета може да се пие чай и кафе. Но пийте разумно! Важно е да помниш, че чаят или кафето се пият без захар. Заменителите на захарта – аспартам, ксилит или сорбитол – също не се препоръчват, защото съдържат не по-малко калории.

Освен това трябва да се откажеш от алкохола или да намалиш употребата му до 1 чаша вино на ден.

Употребявайки някои храни, ние даже не се замисляме, че те могат да имат и антицелулитно действие. Например, картофите. Всички знаят, че те са много хранителни, но освен това се оказва, че този зеленчук предпазва от появата на целулит. Това е свързано с високото съдържание на калий, който подпомага освобождаването на излишната вода от клетките. Картофът също така способства подобряването плътността и еластичността на съединителната тъкан, а също и извежда шлаките чрез червата. С тези положителни свойства са снабдени и други продукти: авокадото, бананите, зелето, житото, ечемикът, гъбите .

Ако не можеш да си представиш живота без десерт, запаси се със сушени плодове. Освен това съществуват още няколко правила, които трябва да се спазват, ако искаш да избегнеш проблема с целулита. За тази цел трябва да редуваш студените и горещи храни. Вечер яж горещи блюда, а на работа – студени.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории