Последни Рецепти
Последни Статии

Храни, които намаляват апетита

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Включването в храненето на някои храни води до освобождаване на хормони в стомаха, които оставят чувство за ситост и намаляват глада. Когато искаме да отслабнем или да поддържаме определено тегло може да ги включваме редовно в нашето меню. Това са продукти познати, достъпни, полезни и вкусни.
Храни, които намаляват апетита

Ябълки – съдържат много фибри. Според данни от проучване, публикувано в сп. Appetite, жените, които консумират три ябълки на ден, губят повече килограми, в сравнение с тези, които не са включили от този плод в храненето си.
apple-pix-1

Семена – съдържат голямо количество фибри и имат нисък гликемичен индекс, който поддържа нивата на кръвната захар и намаляват глада за въглехидратни храни. Похапвайте по шепа слънчогледови или тиквени семки, но без сол и не пред компютъра. Допълвайте рецептите, които пригитвяте със сусам или ленено семе.
semena

Яйца – те са богати на протеини и консумацията им може да потисне хормона грелин, който стимулира апетита. В резултатите от проучване, поместено в European Journal of Clinical Nutrition, се посочва, че тези, които консумират яйца, за закуска, приемат 438 калории по-малко през останалата част от деня.
egg-pix-1

Червено цвекло – в студените дни цвеклото е много полезно, а и е нискокалорично. Съдържа много фибри, които контролират апетита и поддържат адекватната функция на храносмилателната система.
cherveno-cveklo

Гъби – вкусни, достъпни през всеки сезон и с малко калории. С гъбите може да се приготвят много рецепти, а и ако добавите към някое ястие и гъби ще стане по-вкусно и по-полезно, защото съдържат и голямо количество калий и са богати на есенциални минерали, включително селен и ниацин, които могат да ускорят метаболизма.
gybi-lehel

Зеле – когато сте на диета салата от зеле в най-различни варианти присъства във вашето хранене – вкусно, достъпно и полезно – съдържа много фибри, витамин С и фитонутриенти, които поддържат чувството за ситост за по-дълго. Зелето полезно и прясно и сготвено и в туршия, а през зимата киселото зеле доставя на организма и витамини и пробиотици – зимно съкровище скрито в бидон.
zele-pix-1

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории