Соленки с кашкавал
Добави към моето меню
Домашно приготвени. Бързо, за 15 мин е готово тестото, а за 13 мин се изпича първата тава. Спорни, може да поднесете и на закуска. Вкусни, хрупкави, кашкавалени с много семена, може да поднесете с мляко или към червено вино.
Соленки с кашкавал
Продукти
150 г кашкавал
2 яйца
100 г краве масло
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
4 с.л. кисело мляко
5 с.л. сусам
2 с.л. ленено семе
2 с.л. слънчогледови семена
Около 350-400 г брашно
Начин на приготвяне
• Кашкавалът се настъргва на едро ренде
• В купа се пресява брашното с бакпулвера и содата и се смесва с настъргания кашкавал
• Добавя се маслото, яйцата, семената и постепенно брашното до меко тесто, което се оформя на топка
• Тестото се разточва и се реже на пръчици. Редят се в леко намазнена тава или върху фолио за печене. Пекат се до готовност, около 13-15 мин
Соленките са с добавка на семена за да се повиши полезността им. Стават хрупкави с приятен маслен вкус и от кашкавала. Може да издържат няколко дена съхранявани я кутия.