Хрупкави картофи с подправки
Добави към моето меню
Хрупкави картофи с подправки
рецепта с пресни картофки, която може да бъде и гарнитура или да се поднесе с чаша студена бира
Продукти
5–6 средно големи картофа (по възможност еднакви по големина)
50 мл зехтин
щипка сол
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус
1/2 ч. л. суха мащерка
за соса:
100 г майонеза
1 ч. л. горчица
1–2 кисели краставички
1/2 глава червен лук
щипка естрагон
белтъкът от 1 сварено яйце
1 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
Рецепта за хрупкави картофи
• Картофите се измиват много добре, след това се нарязват
• Слагат се в подходящ съд и се сваряват на пара. Охлаждат се леко и се овкусяват със смес от сухите подправки.
• Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.
Приготвяне на соса
• Лукът, краставичките и белтъкът се нарязват на ситно.
• Смесват се останалите продукти за соса и се разбърква.
Картофите се поднасят със соса.