Последни Рецепти
Последни Статии

Идеална талия

Добавено в Диети, Любопитно

Добави към моето меню

Идеална талия какво означава това, колко е тя?

Идеалните пропорции 90-60-90 на практика се явяват опасни за здравето на жените, признават учените и предлагат нова формула за идеалната фигура.
Специалисти от университета Oxford Brookes твърдят, че талията на дамите трябва да бъде не по-повече от половината от ръста на жената. Примерно при ръст 164 см, талията може да бъде до 82 см, т.е. идеалната талия е 80-85 см.

talia
При това формулата за съотношение между обиколката на талията на човек се явява по-точен индикатор за наличие на проблем или отсъствието му с теглото на човек от индекс на телесната маса.
По-рано учените са установили, че идеалните пропорции 90-60-90 не се явяват показател за здраве, доколкото 5 или 7 кг в повече може да доведат до удължаване на живота. Леко пълните жени живеят повече от моделите с идеални пропорции или дебелите жени.
Колко е вашата талия? Близка ли е до идеала или е по-скоро половината на вашия ръст?

Доказано е, че незначителните мастни натрупвания в областта на корема увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания.
Американски учени успяха да определят и идеалната за здравето обиколка на талията –
не повече от 80 см при жените и до 94 см – при мъжете.

Данните от техния експеримент, в който са се включили над 2800 доброволци, потвърждават утвърждаващото се напоследък мнение, че най-важен индикатор за повишения риск от сърдечно-съдови заболявания е формата на тялото, а не неговата маса.

Според мнението на учените, публикувано в новия брой на Journal of the American College of Cardiology, дори незначителното на пръв поглед увеличение на обиколката на талията с 6-8 см в значителна степен увеличава предразположението към поява на сърдечно-съдово заболяване и диабет

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории