Последни Рецепти
Последни Статии

Ирисова диагностика

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Промените в ириса и кожата подсказват за заболявания

Казват, че диагнозата може да се постави само като се видят преобладаващите в човека чувства и емоции. Ако сте доста обидчиви например, причината може да е, че сте пипнали ангина. Здравословното състояние може да се прецени и по предпочитанията към цветовете. Желанието да поставите червени пердета например може да означава, че сте емоционално изтощени и сте подложени на постоянна умора.
Нетрадиционните методи за диагностика са много. Тези, на които може да се има безпрекословно доверие, обаче са няколко:
Ирисова диагностика
Това е доста стар метод, използвали са го в Китай преди хиляди години. В същото време е и доста млад, защото съвсем наскоро с пълна сила се завърна в лечебната практика, при това на ново – компютърно ниво. Какво всъщност представлява ирисовата диагностика?
В основата на метода лежи представата за това, че всеки вътрешен орган има свое собствено отражение на определена зона върху ириса. Така всеки здравословен проблем се отразява в него като в огледало. Ако тази информация се разчете с помощта на специална иридологическа схема, може да се разпознаят неотдавнашните нарушения на функциите на един или друг орган. Тя дава информация и за отдавна съществуващите заболявания. С нейна помощ може да се проследи развитието или да се види евентуално подобрение на болестта. Възможно е дори да се получат сведения за предразположеност (в това число и наследствена) на конкретни органи към конкретни заболявания, като се покажат най-слабите места в организма.
Най-добре е кабинетът по ирисова диагностика да се посети предобед и при добро разположение на духа – никакви вълнения и най-малко страх. Ще ви помолят да седнете на стол и да поставите брадичката си на поставката на иридоскопа. От другата страна на стола ще стои лекарят, който ще разгледа ирисите и на двете ви очи под огромно увеличение. Всички патологически признаци, ако има такива, ще бъдат вкарани в компютъра и веднага ще бъдат обработени. Всичко това отнема не повече от 20 минути. Ще ви препоръчат да пазите резултатите от изследването още година, когато ще ви препоръчат да направите още един контролен преглед. Предимството на тази методика е, че е много проста и абсолютно безопасна. Според лекарите достоверността на резултатите е много висока и съвпада с клиничните диагнози в близо 80 на сто от случаите. Най-лесно се откриват болестите на стомашно-чревния тракт – гастрити, язви, панкреатити, както и патологии на сърцето и белите дробове. Някои състояния обаче не могат да се открият при ирисова диагностика. Такива са острите вирусни и бактериални инфекции. Не се правят изследвания на деца под 10-годишна възраст, защото при тях не е приключило окончателно формирането на ириса. Възрастните също не могат да се изследват, ако са имали възпалително заболяване на очите или някакъв вид травма.

Метод на чувствителните точки
Електроакупунктурата на Фол, известна като метод на чувствителните точки, започва от незапомнени времена. Китайските лечители забелязали, че по тялото на човека има особени точки, чрез които може да се въздейства на болните органи. Пет хиляди години по-късно немският стоматолог Райнхолд Фол се заинтересувала от обратната връзка: не въздействат ли болните органи на биологически активните точки? Догадката се потвърдила и сега нетрадиционната диагностика е още един метод за откриване на заболявания.
Когато има заболяване или повреден орган, съответстващата на него биологически активна точка сменя електромагнитния си потенциал. Това може да се установи от специален прибор. Диагнозата се установява по отклонението на стрелките по скалата, която е разграфена от 1 до 100. Ако сте в добро здраве, стрелката ще покаже между 50 и 65. Ако не стигне до 50, значи вътрешната структура на органа е нарушена и най-вероятно това е станало в резултат на хроничен процес. Ако стрелката е преминала 65, най-вероятно става дума за остро възпаление. В наши дни откритието на Фол е обогатено с нови идеи. Сега можем не само да определим проблемната зона, но и да установим конкретната диагноза и даже да се подбере индивидуален курс на лечение. В паметта на усъвършенствания апарат на Фол са внесени хиляди лекарства, а стрелката определя правилния избор и дозировка. Важна особеност е, че лечението е само хомеопатично.
Самото изследване протича, като върху кожата се поставят два електрода. Единият се закрепва неподвижно, а другият “пътешества” по активните точки, фиксирайки тяхната електропроводимост. По-съвременните прибори поставят диагнозата по измеренията на параметрите само на една точка върху кожата на пациента. Естествено тази процедура не е свързана с неприятни усещания и не изисква никаква специална подготовка.
Изследването се понася добре от деца, бъдещи майки и хора на преклонна възраст. Методът позволява да се открият всякакви алергени, да се изследва състоянието на имунната и ендокринната система, както и да се установи от какви витамини и минерали се нуждае организмът. Но въпреки това достоверността на диагнозата задължително трябва да се потвърди и от други клинични изследвания и лабораторни анализи.

Какъв е цветът на здравето ви?
Биорезонансното тестиране е сравнително нов метод. За разлика от предишните методи той напълно се базира не на древни, а на съвременни достижения на науката и техниката. Биорезонансът определя честотните колебания в кората на главния мозък. В наши дни със сигурност е известно, че клетките на здравия организъм работят на определена честота, която в случай на болест се изменя заради нарушения в клетъчната структура. Нито едно подобно изменение не преминава незабелязано: всяко от тях се запаметява в кората на главния мозък. По-просто казано, мозъкът запазва информация за нарушенията, започвайки от самото раждане. Неотдавна стана възможно тази информация да бъде извлечена. За това са нужни тригерни датчици, монтирани в специални наушници, и компютърна програма за обработка на данните.
Когато влезете в кабинет за биорезонансно тестиране, ще ви сложат да седнете в удобен фотьойл и ще ви поставят наушниците. В момента, в който чуете звуковия сигнал, ще започне пълна диагностика на организма ви. Всичко, което се изисква от вас, е да стоите спокойно, без да кръстосвате ръцете и краката си. Информацията за вашето тяло ще излиза на екрана под формата на разноцветни геометрични фигури, покриващи анатомичната схема на човешкото тяло. Червените квадрати и черните триъгълници подсказват на лекаря в кои органи има определени проблеми. Черните квадрати и ромбове сигнализират за болести. Фигурки с жълт цвят показват напълно здрав човек. След общия обзор на организма лекарят по-подробно ще изследва тези органи, в които са забелязани отклонения от нормите. След това ще ви даде цветна разпечатка с писмени заключения.
Специалистите смятат, че биорезонансното тестване е един от най-чувствителните методи за изследване. Той позволява да се открият патологическите изменения в най-ранен стадий, когато нито рентгенът, нито ядрено-магнитният резонанс могат да ги “видят”. Освен това методът е абсолютно безвреден. Наистина и той има своя недостатък – изследването отнема не по-малко от два часа.
Прието е да се счита, че нетрадиционната диагностика е способна да даде само обща информация за състоянието на здравето и затова трябва да й се доверяваме с известни уговорки. Дали наистина е така? Отговорът често зависи от опита и квалификацията на лекаря. Дори и в традиционната медицина има вероятност от грешки, така че добрият доктор няма да постави диагноза въз основа на резултат само на едно единствено изследване. Вероятно най-правилно е да се отнасяме към нетрадиционните методи на диагностика като към заслужаващи внимание, но все пак нуждаещи се от подкрепа от други, вече завоювали неоспорим авторитет изследвания.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории