Качамак със сирена
Добави към моето меню
Качамак със сирена
да приготвите качамак лесно, бързо, вкусно и да го поднесете ефектно
Продукти
200 г качамак
50 г краве масло
Щипка сол
150 г краве сирене
100 г кашкавал
При поднасяне по желание – щипка червен пипер
Рецепта за качамак със сирена
• В тенджера се слага да заври 1 л вода
• Когато заври се добавя на струйка царевичния грис. Разбърква се около няколко минути, като котлона се намаля
• Отдръпва се от котлона и се добавя кравето масло и натрошеното сирене и се разбърква
• Сместа се изсипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Заглажда се с лъжица и се оставя за около 20 минути, за това време ще се охлади и ще стегне
• Разрязва се на форми с остър нож. Поръсва се настърган кашкавал
• Може да се консумира така, а ако искате може да запечете за няколко минути на грил функция
• Може да се поднесе като основно ястия със салата или да се използва за гарнитура.
Това бе първия път когато го приготвих по този начин. Това, което бих направила следващия път е да добавя още сирена в качамака. Може да се добави филе нарязано на малки кубчета или червена чушка, направете го по ваш вкус