Шоколадов кекс с ябълки
Добави към моето меню
Шоколадов кекс с ябълки
или коледен венец с какао и ябълки, поръсен с пудра захар, като навалял сняг
Продукти
2 яйца
200 г брашно (2 ч.ч.)
50 г какао
100 г захар
1 пакетче ванилия
Кората на 1 портокал настъргана
50 мл прясно мляко
1 пакетче бакпулвер (10 г)
50 мл олио
2 ябълки
2 с.л. пудра захар за поръсване
Рецепта за шоколадов кекс с ябълки
• Разбийте яйцата със захарта
• Добавете пресятото с бакпулвер брашно, ванилия, настъргана портокалова кора, какао, олио. Объркайте сместа – получава се по-гъста от кексова
• Изсипете в кексова форма, в случая е печен в силиконова форма с отвор по средата, затова и формата е на венец
• Ябълката нарежете на осминки и почистете от семките, Подредете върху сместа
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност
• Проверява се с клечка за зъби дали е готов. Когато клечката излезе суха отворете фурната дръпнете скарата напред и оставете така за около 10 мин, след което го извадете от формата
• Поръсете с пудра захар. За да стане равномерно може да използвате цедка с която да поръсите захарта