Калинки
Добави към моето меню
Калинки
интересно предястие от домати, маслини и сирена
много ефектно
Σοφια χαπισ спдели с нас цял албум на рецепти, които бе приготвила за празник. Една от снимките, които провлече вниманието на читателите беше точно тази снимка – на тези вкусни калинки предястие. В създалата се дискусия имаше много въпроси как точно се приготвят.
снимка Σοφια χαπισ
рецепта Magdalena Maloir
Продукти
няколко малки домати
2-3 с.л. зехтин
250 г краве сирене
листа пресен босилек
маслинена паста
маслини
Продуктите са в зависимост от това колко калинки искате да приготвите
Приготвяне
Натрошава се краве кирене и към него се добавят няколко с.л. зехтин, за да се оформи като не много лепкаво тесто.
Нарязва се, на много дребно, пресен босилек и се разбърква със сиренето.
С намазнени в зехтин ръце се оформят топчета с приблизителна големина на орех.
Декорират се с чери доматки, срязани на 2 и с маслинки.
Точките на калинките се правят с тънка четка, топната в маслинов пастет.
П.П. Ако калинките се правят с по-меко сирене, се получава ефекта на разтичане , както на тези от снимката.