Последни Рецепти
Последни Статии

Кaнелони от палачинки

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Кaнелони от палачинки
рецепта е авторска, палчинките са едно от първите неща, които се научих да правя и правя до днес. Канелоните тези широки макаронени фунийки с различн пълнеж и сос са спомен от Италия и така се получиха тези канелони – палачинки с кайма, запечени във фурната

канелони от палачинки с пиле
и
канелони от палачинки

За палачинките:
2 яйца
щипка хлебна сода
щипка сол
вода и брашно до получаване на палачинково тесто (малко по-гъсто от боза)

За плънката:
1 стрък праз лук или глава кромид лук
250 гр. кайма
черен пипер, чубрица, босилек и естрагон на вкус
1 с.л. доматено пюре
100 гр кашкавал
няколко гъбки печурки
1 с.л. олио

Запържваме в тиган с олио лука и каймата, като разбъркваме непрекъснато,за да се получат ситни парченца. Добавяме гъбките, нарязани на ситни парченца.
Прибавяме доматеното пюре, черния пипер другите подправки на вкус и ако е необходимо малко вода.

Необходимо е да поври до сгъстяване и след като е готова плънката по желание се добавя магданоз.

Готовите палачинки се пълнят с плънката, навиват се и се поставят в леко намаслена тавичка. Отгоре настъргваме кашкавал и запичаме за няколко минути до разтапяне на кашкавала.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории