Палачинка с плънка от пилешко
Добави към моето меню
- яйце – 3 бр.
- брашно – 1 ч.ч.
- прясно мляко – 1 1/2 ч.ч.
- сода – на върха на ножа
- пиле – 1 бр.
- лук – 3-4 глави
- гъби – 200 гр. (по желание)
- черен пипер – на вкус
- джоджен – на вкус (повече, по-добре)
От яйцето, брашното, прясното мляко и содата се приготвя сместа за палачинките като съставките се объркват много добре и се изпичат палачинките. Получават се към 12 палачинки.
Приготвя се плънката: Пилето се свярява, обезкостява и нарязва на малки парченц. Запържва се ситно нарязания лук, добавят се месото нарязаните гъби и всичко се запържва заедно. Добаят се черния пипер и джоджена.
Във всяка палачинка се слага от плънката, загъва се и се сервира. Готовите палачинки могат да се навиват на руло и да се панират. Сервират се върху листо от зелена салата със забодено стръкче магданоз.
January 16 2005
mnogo mi haresaha tezi pala4inki,super sa opitaitegi,6te vi haresat!!!!!