Последни Рецепти
Последни Статии

Палачинка с плънка от пилешко

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • яйце – 3 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • прясно мляко – 1 1/2 ч.ч.
  • сода – на върха на ножа
  • пиле – 1 бр.
  • лук – 3-4 глави
  • гъби – 200 гр. (по желание)
  • черен пипер – на вкус
  • джоджен – на вкус (повече, по-добре)

От яйцето, брашното, прясното мляко и содата се приготвя сместа за палачинките като съставките се объркват много добре и се изпичат палачинките. Получават се към 12 палачинки.

Приготвя се плънката: Пилето се свярява, обезкостява и нарязва на малки парченц. Запържва се ситно нарязания лук, добавят се месото нарязаните гъби и всичко се запържва заедно. Добаят се черния пипер и джоджена.

Във всяка палачинка се слага от плънката, загъва се и се сервира. Готовите палачинки могат да се навиват на руло и да се панират. Сервират се върху листо от зелена салата със забодено стръкче магданоз.

January 16 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    десислава // November 18th, 2006 at 11:35 am

    mnogo mi haresaha tezi pala4inki,super sa opitaitegi,6te vi haresat!!!!!