Карфиол пане
Добави към моето меню
Карфиол пане с подправки
През есента, след края на септември, карфиолът, тиквата и кестените и броколито, са вкусни всякак. Карфиолът също може да играе различни роли на трапезата – туршия, крем супа, в комбинация с други като задушени зеленчици или паниран. Това е един нова вариант, който се оказа сполучлив
карфиол, около 1,2-1,5 кг
2 яйца
4 с.л.брашно
1 ч.л. червен пипер
щипка къри смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
* Карфилът се разделя на розички и се сварява леко на пара
* От останалите продукти и малко вода се приготвя гъста каша
* Розичката карфиол се потапя в кашата и пържи в сгорещено олио до златисто
* Поставят се върху кухненска хартия да попие мазнината и се сервира