Карталаци
Добави към моето меню
Карталаци
рецепта Vesi Ilieva
Във Варна ги наричаме така – карталаци.
Рецептата е много лесна- замесва се тесто без мая, разделя се на малки топки разточват се топките до много тънко без да се късат, след това в средата се слага сирене, завиват се от 4-те страни, пекат се на котлон, след това в по- дълбок съд се сипва вода със св. мас и сол, кипва се сместа на котлона. след това огъня се намаля и потапяме карталаците в сместа докато омекнат. консумират се топли. вкусът е страхотен.
Да ви е сладко!
Тесто без мая имате впредид тесто от бращно, вода , сл. оцет и щипка сол и захар, като за домашна баница. точи се слага се сирене, сгъва се като плик. след като се изпекат се потапят във вода (като гевречтатата) и се поднасят.