Картофи соте
Добави към моето меню
Картофи соте
Рецептата е позната, предлагана е и правена в много варианти. Подправките могат да бъдат копър, чесън, червен пипер, розмарин. Резултатът е хрупкави златисти ароамтни картофи, поднесени като гарнитура или като ястие
Продукти
600 г картофи, 4-5 картофа
3 с.л. олио (или 50 мл)
Щипка розмарин
Рецепта за картофи соте
• Картофите се измиват и се сваряват на пара. С вилица се проверява дали влиза в картофа и в този момент се дръпват от котлона защото ще се готвят още
• Картофите се обелват и нарязват на парчета
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят картофите, наведнъж всичките, както и розмарина
• След като станат златисти от едната страна се обръщат с помощта на решетеста лъжица да станат златисти и хрупкави от всички страни
• Накрая се добавят 2-3 скилидки чесън нарязани на ситно по желание и се разбърква
• Поднасят се топли, поръсени с нарязан на ситно копър или поръсени с червен пипер, вкусни са и със снлян черен пипер или без подправки