Последни Рецепти
Последни Статии

Картоф фест в Чепеларе

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Картоф фест в Чепеларе’2017
Къде: Чепеларе
Кога:28 и 29 октомври 2017 г.

kartof fest chepelare

Гостите ще опитат родопски вкусотии с картофи, децата ще творят, състезания ще има за млаки и големи. За доброто настроение домакините са подготвили много музика и танци.

„Картоф Фест в Чепеларе“ ще се проведе за втора поредна година в китното родопско градче Чепеларе. На 28 и 29 октомври 2017 година ще имате възможност да се насладите на родопски специалитети от картофи, а повечето от тях приличат на произведения на изкуството. Празникът се организира от Община Чепеларе и Националната асоциация на картофопроизводителите в България, за това фокусът и тази година ще бъде върху конферентната част. Ще се засегнат няколко основни теми, засягащи българското картофопризводство, сред които: „Вредителите по картофите – икономически и карантинни“; „Български сортове картофи и опазването им“ – БАБХ И Растителна защита – Смолян, „Състояние и проблеми на сортоподдържането и семепроизводството на картофи в България“ – Институт по зеленчукови култури „Марица“.

Другата част от събитието е насочено към картофопроизводителите и потенциални купувачи, един тип борса за сключване на сделки. По този начин, искрено желаем да подпомогнем българските картофопризводители да пласират продукцията си на българския пазар, а с това да ограничим използването на вносната продукция. Площад „Олимпийски“ ще бъде и мястото, където производителите ще срещнат пряко бизнеса, предлагащ препарати и техника. Конкурс в категории: „ Най-голям картоф“, „Най-висок добив“, „Иновации в картофопроизводството“.

Както всеки празник не може и без забавление. Най-малките ги очаква „Детска творителница“, ще има много състезания с картофи за малки и големи. Всичко това ще е съпроводено от фолклорна програма на местни и гостуващи състави.

Очакваме Ви в Чепеларе, за да усетите прочутото родопско гостоприемство.
Общинска администрация – Чепеларе

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории