Пресни картофки с розмарин
Добави към моето меню
Печени картофи с розмарин и чесън
1 кг пресни дрeбни картофа
2 с.л. сушен и натрошен розмарин
2 с.л. зехтин
3 -4 скилидки чесън, счукан
I-ви начин на приготвяне:
Почистете картофите и ги нарежете на четири, на парченца
Задушете на пара за около 10 минути, след което ги потопете в зехтина, розмарина и счукания чесън.
Печете в тавичка в предварително загрята фурна за около 30 минути на 200 градуса.
Сервирайте веднага, за да запазите коричката хрупкава.
II-ри начин на приготвяне:
Задушете изчистените картофки на пара, докато омекнат (около 20 минути). Леко задушете чесъна в зехтина за около минута-две, добавете розмарина и задушавайте още минутка. Прибавете изцедените картофи в чесновата смес. Подправете с черен пипер и сервирайте.
III-ри начин на приготвяне:
Изчстените картофки слагате в тавичка, слагате добавките и наливате около 1ч.ч. вода. Печете до златисто във фурната на 200 градуса.
Идея: По който начин да приотвите картофките стават много вкусни:)