Картофен огретен
Добави към моето меню
Картофен огретен
има рецепти, които могат да с направят поразлични начини и все да е вкусно. За този вариант може да се каже само – много вкусен и лесен
Продукти за 4 порции
1 кг картофи
300 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
2 яйца (големи) или 3
200 гр краве сирене
50 гр настърган кашкавал
смлян черен пипер (и сол) на вкус
в този вариант – месец март – има добавени няколко стръка зелен чесън и лук
Приготвяне на Картофен огретен
* Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета
* Заливат се със студена вода и се слагат да се сваряват до полуготовност – наблюдавайте ги в момента в който с вилицата се пробиват лесно са готови
* В тава за печене с помощта на решетъста лъжица разпределете половината картофи, да се покрие хубаво дъното
* Разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене
* Разпределете сместа върху наредените картофи (на снимката – поръсих с нарязани зелен лук и чесън)
* Отгоре подредете останалите картофи
* В хладко мляко разтворете брашното и залейте огретена
* Отгоре наредете нарязани на тънко филийки кашаквал и овкусете със смлян черен пипер
* Пече се на средна фурна на 200 градуса до златиста коричка