Картофи по селски
Добави към моето меню
Картофи по селски
Рецепта Петя Цанкова
Продукти:
2 кг картофи
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л.брашно
1 с.л.червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
щипка смлян черен пипер
щипка чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода
Рецепта за картофи по селски
• В тавата ,в която ще се пекат картофите се задушат нарязаните лук и
• Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета картофи ( в случая са нарязани на четири по дължина).
• Картофите се запържват малко повече ,до лека промяна на цвета ,и разбира се при непрекъснато разбъркване.
• Следва брашното ( може и да го пропуснете) пържи се 1-2 мин. и то и се прибавя червения пипер.
• Разбъркват се хубаво картофите ,за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода .Водата трябва да покрива картофите ,защото сме им сложили брашно.
• Слага се сол на вкус,смлян черен пипер ,зърната черен пипер ,даф.лист и 2-3 щ.чубрица(идеята е да се сложи малко повече чубрица отколкото по принцип се слага ).
• Тавата се оставя на котлона ,докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрятата фурна.
• Картофите се пекат около 30-35 мин.,до пълната им готовност.Наблюдавайте ги, ако останат без вода и не са готови ,долейте им гореща вода.
• И накрая ми оставя да ви пожелая “ДОБЪР АПЕТИТ ” ,защото стават едни наистина много вкусни ,сочни и топящи се в устата картофки !!!
21.11.2012 г.