Картофи, пълнени с кисело зеле
Добави към моето меню
Картофи, пълнени с кисело зеле
рецепта Милена Миразчийска
Здравейте отново,пише ви,Милена Миразчийска,изпращам ви,2 рецепти,който тази година направих за пръв път,и стана изненадващо вкусни.Семейството ми,много ги хареса.
Картофи, пълнени с кисело зеле
12 голями картофа
12 листа от кисело зеле
2 стръка праз лук/бялата част/
2 моркова
250 г.гъби
1 тиквичка
1 ч.ч.ориз
1 зеленчуков бульон
400 г.пилешко филе
12 пушени сиренца
сол
червен пипер
черен пипер
Сваряваме
картофите,и ги издълбаваме внимателно.Задушаваме в олио,нарязания
лук,морков,тиквичка и гъби.Месото го нарязваме,на малки хапки и го
,слагаме към зеленчуците,за се задушава,добавяме ориза,подправките и
солта.Зеленчуковия бульон ,го разтваряме в вода,и добавяме към
сместта,на котлона,оставяме на бавен огън,до готовност. Взимаме зелевия
лист,и слагаме от плънката.Така готовата вече сърма,я слагаме в
издълбания картоф,а отгоре слагаме топеното сирене.Подеждаме готовите
,картофи в тава,напазана с олио и запичаме до готовност.