Сърми с пилешко месо
Добави към моето меню
Сърми с пилешко месо
рецепта Милена Миразчийска
Здравейте отново,пише ви,Милена Миразчийска,изпращам ви,2 рецепти,който тази година направих за пръв път,и стана изненадващо вкусни.Семейството ми,много ги хареса.
Сърми с пилешко месо
12 бр.зелеви листа
150г.ориз
500г.пилешко месо
1 стръг праз/бялата част/
1 морков
150 г.гъби
1 зеленчуков булон
12 топени сиренца
червен пипер
риган
мащерка
сол
Нарязваме
пилешкото месо,на малки хапки или пържолки,овкусяваме го с червен
пипер,и запържваме с малко олио.В нагорещен тиган,с малко
олио,задушаваме нарязаните на ситно лук,морков,гъби .Добавяме и ориза.В 1
ч.ч.вода разтвяряме бульона и заливаме
зеленчуците,добавяме,мащерката,риганаи сол.На бавен котлон вариме,докато
се поизпари течността.Взимаме зелевото листо,слагаме пилешката
пържолка,отгоре оризовата плънка и по едно топено сиренце,завиваме на
сърма.Подреждаме завитите сърми,в калаен гювеч,на който,на дъното се
слагат 2-3 зелеви листа/а може и 1-2 домата на колелца.Слагаме вода,да
покрие сърмите ,и печеме около 2 часа.