Картофките на Джейми
Добави към моето меню
Картофките на Джейми
рецепта Петя Цанкова
Направих ги по рецептата, споделена от Димитрина Станкова, в която има малко промени в сравнение с оригиналната. Ето я и нея :
“Kартофи по Джейми Оливер
Обелват се средни по големина картофи и се режат на две.
Измиват се хубаво от нишестето и се варят в подсолена вода 10 мин.
Изцеждат се хубаво.
В тавичка /аз използвах тефлонова/се слага мазнина, в моя случай масло + олио/масло 60гр+50мл олио/
Отгоре се нареждат картофите, посоляват се, ръси се и чер пипер на вкус.
Слагат се във фурна на 200 градуса за половин час, до леко зачервяване.
Вадите и натискате всеки картоф със уреда за мачкане на картофи за да увеличите площа на картофа за допир със тавата.
Отгоре ги намазвате със олио или зехтин със подправки по вкус/чер пипер, червен пипер, розмарин, мащерка, шарена сол,1 скилидка намачкан чесън/
Връщате отнововъв фурната за около половин час или до хубаво зачевяване.
Вадите и хапвате със удоволствие.Ммммммммм ! ”
Мога да добавя само ,че наистина са много вкусни картофки -отвънка са с хрупкава коричка ,а отвътре са мекички и се топят в устата Харесаха ни повече от “надупените ” картофи !
Да ви е вкусно !