Последни Рецепти
Последни Статии

Естествени антибиотици

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Естествени антибиотици стоят на стража за нашето здраве

Група учени от университетите в Страсбург, Гьотинген, Единбург и Тюбинген обаче установиха, че потта е полезна. При потене на организма се изработва естествен антибиотик дермцидин. Този белтък е антимикробен и много ефективен инструмент в борбата с микроорганизмите на туберкулозата и други опасни заболявания.
Резултатите от проведените изследвания ще помогнат за създаването на нови антибиотици, които да противостоят на разистентните форми на бактериите, надяват се учените.
Те проучили атомната структура на дермцидина, за да разберат кое го прави толкова ефективен. И успели с помощта на рентгеноскопия да установят, че молекулите на веществото във вид на тръбички разрушават бактериалните и клетъчни стени, като по този начин предпазват човешкия организъм от въздействието на инфекции

Миризмата на пот ни отблъсква отдалеч. Но ако тази миризма ни предпазва си от болести от туберкулоза, която е описана като „жълтата гостенка“ в стиховете на Смирненски, за съжаление не е изчезнала и я има и в наши дни.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории