Войнишка каша
Добави към моето меню
Войнишка каша или каша с елда
Да, така се нарича тази вкусна каша с елда (гречка) идва от руската кухня и проверено е вкусна в полеви условия (т.е. къмпинг и лагерен огън) приготвя се бързо и е хранителна и вкусна. Приготвя се от елда, зеленчуци и консерва месо, което може да бъде пропуснато или заменено с шунка или пилешко филе
Продукти
1 ч.ч. елда
300 г шунка или консерва месо (примерно Русенско варено)
1 глава кромид лук
1 морков
2 ч.ч. вода
Смлян черен пипер и сол на вкус
Рецепта за войнишка каша
• Лука и моркова се нарязват на ситно. В тенджера се загрява 1 с.л. олио (може да се използва мазнина от консервата месо) и се добавят зеленчуците. Разбъркват се докато станат меки
• Измитата елда се добавя и се доливат 2 ч.ч. вода (водата трябва да бъде 2 пръста над продуктите)
• След като заври се намаля огъня и се слага капак. Кашата ври докато изври водата
• Добавя се месото и се овкусява със смлян черен пипер и сол на вкус