Кашкавалени топчета
Добави към моето меню
Кашкавалени топчета с поръска
Рецепта за вкусно предястие, което може да поднесете върху листа зелена салата, с краставица или домат, нарязани на тънко
Продукти
200 г кашкавал
200 г твърдо сирене
125 г крема сирене
2 с.л. майонеза
За поръска
Няколко стръка магданоз, нарязан на ситно
100 г орехи смелени
50 г сусам
Рецепта за кашкавалени топчета
• Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се смесва с натрошеното или настъргано сирене и крема сирене. Омесва се до еднородност, ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. майонеза
• От сместа се оформят топчета, колкото орех и се овалват в нарязан на ситно магданоз, смелени орехи или сусам
• Подреждат се в чиния и се слагат за час в хладилника