Последни Рецепти
Последни Статии

Кекс

Добавено в Българска кухня, Десерти, Сладкиши

Добави към моето меню

Кекс с лимонада

5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
125 мл газирана вода (лимонада)
1 ванилия
1 ч.л. какао

* Яйцата и захарта се разбиват докато побелеят;
* Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя лъжица по лъжица към разбитите яйца, като се редува при добавянето с газираната вода (лимонада);
* След като сместа е разбъркано добре се отделя 1 ч.ч. в която се добавя какаото и се разбърква. Останалата кексова смес се ароматизира с ванилията;
* Във форма за кекс се изсипва половината от жълтата смес, след което се добавя половината на какаовата смес, изспива се останалата жълта смес и се завършва с останалата какаова смес;
* С лъжица се разбърква на няколко места за да се получи характерно мраморно оцветяване на кекса;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 35 минути, проверява се по метода на суха клечка за зъби;
* Готовият кекс се изважда от формата и се оставя на решетката на фурната да се охлади;
* По желание може да се поръси с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории