Последни Рецепти
Последни Статии

Различни питиета – за различни поводи

Добавено в Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Различни питиета – за различни поводи

Ликьор
Ликьорите са сладки спиртни напитки, приготвени от плодови сокове, към които са прибавени чист спирт или ракия и захар.
Тиа Мария (Tia Maria) – Обикновено е съставна част на екзотичен ямайски коктейл – смесват се равни количества Тиа Мария, ямайски ром и прясно изцеден сок от лайм (зелен лимон) или прясно изцеден лимонов сок.
Бейли’с (Bailey’s) – за женско парти задължително вземете от гъстата, сладка напитка, особено добре се приема поднесена с лед.
Коантро (Cointreau) – уникално вкусен портокалов ликьор. Използва се за основа на много коктейли, сред най-изветсните, от които „Космополитън”.

Твърд алкохол

Водка – напитка класика. Най-популярния коктейл е водка с портокалов сок (vodka & orange juice). Толкова популярен е и Блъди Мери (водка, доматен сок и черен пипер).

Джин – освежаващо питие за лятото. Идеално се съчетава с тоник, лед и парченце лимон или лайм.

Ром – пиратско питие, основа за толкова много коктейли

Класически питиета

Бренди – класически завършек за празничен обяд. Финален акорд – бренди, кафе, шоколадов десерт(и пури). Най-известните са френските – коняк.

Уиски – питието, което ще ни стопли през дългите зимни вечери. Уискито е символ и социлане статус.

Шампанско и вина

Шампанско – звукут на отварянето на бутилката шампанско е символ на празник – от посрещането на Новата Година, до сватбата и пускането на вода на новия кораб (проект).
Шампанското може да бъде и финален акорд за празнична вечеря – съчетава се с ягоди (няма по-голям символ от шампанско, ягоди и сметана за еротика), плодове и шоколад …

Червено вино – прекрасно допълнение за блюда от червено месо или дивеч.

Бяло вино – охладена бутилка бяло вино се съчетава най-добре с ястия от пиле и риба.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории