Кекс с портокали и шоколад
Добави към моето меню
Кекс с портокали и шоколад
рецепта Виктория Михайлова
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 портокала
1 ч.л. какао
50 гр шоколад
Яйцата се разбиват със захарта. Портокалите се измиват и кората се настъргва, а сока на портокалите се изцежда. В купата при разбитите яйца се добавят олиото, портокаловата кора и сока, брашното и бакпулвера и се разбърква. Сместа става гъста.
Разделя се на две равни части, като в едната се добавя какаото и начупения на парченца шоколад. Във форма за кекс се редуват лъжица от портокаловата смес, лъжица от шоколадовата докато сместа се разпредели равномерно, ако се налага се прави втори ред – тогава се получава шахматно. Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност около 30-35 мин.