Мъфини
Добави към моето меню
Мъфини
проверената рецепта на Magdalena Maloir как да приготвим апетитни малки кексчета
Продукти
1 яйце,
1 1/2 ч.чаша захар,
1/2 ч.чаша олио,
1ч.чаша кисело мляко,
1ч.лъж. сода бикарбонат,
2ч.чаши брашно,
1 ч.лъж.канела,
2 ч.лъж.какао,
1ч.чаша счукани орехи.
Приготвяне на мъфини
* Яйцето и захарта се разбиват до побеляване и към тях се добавя олиото на тънка струйка, също с разбиване.
* Содата се добавя към киселото мляко и двете се изсипват при разбитите продукти.
* Брашното се пресява заедно с канелата и какаото и постепенно се добавя към течните продукти.
* Към готовата смес се добавят орехите. В подготвени формички за мъфини (може и в чашки за крем карамел), намазани с олио, се сипва от тестото на височина 2/3.
* Пекат се в предварително загрята фурна , на 180 градуса, около 30мин.
* Охладените напълно мъфини се гарнират с разбито до пухкавост краве масло, към което се добавя ПОСТЕПЕННО (много важен детайл, за да не придобие кремът жълт цвят) пудра захар до необходимата твърдост, за да може да се шприцова.
Дозата е за 24 средно големи мъфини.