Кекс сърца от пандишпан
Добави към моето меню
Кекс сърца от пандишпан
Рецепта споделена от Krasimira-Giovanni Romano
Приятна закуска! – сърца от пандишпан с какао и пудра захар
Продукти
2 яйца,
20 г брашно,
20 г нишесте,
40 г захар, на вкус,
1 ванилия,
1 ч.л. настъргана лимонова кора
25 мл бренди
Начин на приготвяне
• Жълтъците се разбиват със захарта,
• Добавят се белтъците разбити на сняг с щипка сол и се разбърква внимателно за да не спадне
• Добавя се пресятото брашно, нишесте, ванилия, лимонова кора и ром
• Изсипва се във форма и се пече 30/35 минути при 150 градуса
• По желание се нарязва на формички сърце, които се поръсват с пудра захар или какао