Последни Рецепти
Последни Статии

Кето диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Кетогенна диета

Кетогенната диета е специален режим, в който се включват предимно храни с високо съдържание на белтък и мазнини и ниско количество въглехидрати. При кетонната диета драстично се намалява приемът на въглехидрати за сметка на мазнините. Допуска се умерена консумация на белтъчини. От този тип е известната диета на Аткинс.

По време на диетата са позволени различни видове месо, белтъци, сирена, извара, риба, морски дарове, протеинови напитки, масло, в малки количества ядки и много зеленчуци.

Не е желателна консумацията на плодове, зърнени храни, тестени изделия, бобови храни, картофи, тиква.

Експерти твърдят, че по време на режима, мазнините се превръщат в основен източник на енергия на организма.

При ограничен прием на въглехидрати в организма се създават условия, подобни на гладуване, при което започва отделянето на кетони. По този начин организмът компенсира нуждите на главния мозък от енергия, замествайки глюкозата като енергиен източник. Кетонната диета е особено ефективна при деца с некотролираща се с медикаменти епилепсия, тъй като действа противогърчово.

Рецепти за кето диета
Пухкав Кето Хляб“Фалшив хляб”, но в крайна сметка чудесно може да го замени за закуска, обяд и т.н. Тези “хлебчета” са нисковъглехидратни, получават се сравнително бързо и са много вкусни
Пухкав Кето Хляб

Кето брауни без захар и без брашноТова брауни е страхотно, когато е съвсем прясно, но става още по – добро на следващият ден: по – ароматно, по – богато, по – твърдо. В него няма захар, а шоколада е 70% какао.
Кето брауни без захар и без брашно

Почитатели на тази диета още са звезди като Ким Кардашиян и Гуинет Полтроу. Принцеса Мери винаги е водела активен начин на живот, но напоследък ежедневните й ангажименти били прекалено много. Затова и основно разчитала на добре подбран хранителен режим.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории