Мляко с ориз по индийски, kheer
Добави към моето меню
Мляко с ориз по индийски, kheer
Мляко с ориз, познато нали. Това е рецепта за забележителен десерт от индийската кухня – kheer – сварен с мляко ориз към който е добавена захар и различни подправки.
Продукти
½ ч.ч. ориз, басмати
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. кафява захар
50 г бадеми
50 г стафиди
1 ванилия
3-4 зърна кардамон
1 щипка канела
Рецепта за мляко с ориз по индийски, kheer
• Оризът се измива хубаво и се слага в тенджера, залива се с вода 1ч.ч., колкото да го покрие и се оставя за 1 час
• Бадемите се заливат със студена вода за една нощ. След което бадемите и стафидите се заливат с гореща вода, след което бадемите се почистват от ципата, част от тях се нарязват на едро
• Млякото се слага да заври, добавя се ванилия, захар, канела, кардамон и ориза
• Вари се като се разбърква
• Когато е готово сварено се добавят стафидите и бадемите
• Сипва се в купички и се украсява