Коледни меденки
Добави към моето меню
Коледни меденки
Рецепта Галина Антонова
200 г мед
100 г захар
2 пакетчета ванилия
75 г краве масло
Се слагат в съд на котлона и при непрекъснато бъркане се разтопяват до получаването на хомогенна смес с консистенция на сироп.
Оставя се да изстине.
300 г брашно и 2 ч.л. бакпулвер се пресяват заедно, добавя се коледна смес от подправки (канела,карамфил, анасон,индийско орехче,кориандър и бахар) и 50 гр смлени лешници (става и без тях) всичко това към изстиналия сироп.
Замесва се тесто, точи се на дебелина 0,5 см
Изрязаните сладки се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
Украсата е по избор, ние сме използвали оцветен в различни цсетове айсинг и марципан, брокат в златисто и червено и различни по големина, форма и цвят перлички.