Последни Рецепти
Последни Статии

Кантучини с орехи

Добавено в Десерти, Италианска кухня

Добави към моето меню

Кантучини с орехи
Самото име звучи вкусно, има ги по магазините, но са доста скъпички. Това са италиански бишкоти, запечени, два пъти изпечени, доста твърди, но прекрасно се съчетават с чаша кафе, чай или шоколад. Правила съм няколко варианта
Коледни бишкоти
Портокалови бишкоти
Тази Коледа ще ги приготвя по класическа италианска рецепта, като само бадемите ще заменя с орехи и ще намаля захарта

Продукти
400 г брашно
120 г захар
50 г краве масло
3 яйца
Щипка сол
2 с.л. мед
10 г бакпулвер
200 г орехи (може бадеми, лешници)
Настъргана лимонова и портокалова кора

Рецепта за Кантучини
• Нарежете (натрошете) ядките на ситно
• От Разбитите яйца (без един белтък) захарта, мед, щипка сол, пресятото с н=бакпулвер брашно замесете тесто
• Добавете настърганите лимонова и портокалова кора и ядките, както и мекото масло
• Оформете тънки дълги рула от тестото и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава, като оставите разстояние
• Пекат се на средна фурна на 200 градуса около 20 мин, като преди да са готови още изпечени ги извадете от тавата
• Нарежете ги с остър нож по диагонал на филийки
• Подредете в тавата, намажете с останалия разбит белтък и върнете във фурната
• Печете още около 5 мин на 200 градуса до златисто
• Готовите коледни бишкоти може да подредите в кутия с капак или в хартиен плик.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории