Последни Рецепти
Последни Статии

Колко кафе да пием на ден

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Испански учени посочиха какви дози кафе удължават живота, като 4 чашки дневно са най-полезни, пише в. „Дейли телеграф“.

4 чаши кафе на ден удължават живота
coffee pix comp

При подобна консумация рискът от ранна смърт намалява с 64 процента. Ако пием по три чаши кафе дневно, снижаваме този риск с 30 процента, а при две чаши дневно – с 22 процента.

Испанските специалисти са наблюдавали над 20 хиляди души 10 години.

Причината за ефективността на ободряващата напитка при снижаването на риска от преждевременна смърт се дължи на съдържащите се в кафето антиоксиданти, в частност на полифенолите.

coffee cvete my
Личен опит: Кафе се научих да пия още като ученичка, в 10-ти клас денят ми започваше с чаша черно – еспресо, без захар, без мляко. Така и не се научих да пия кафе със захар. Понякога с малко мляко. Имало е периоди в които съм пиела и по две кафеварки. След като спрях цигарите, намалих и кафето, има периоди в които не пия кафе, понякога чаша – както се казва – душата не иска кафе или чай, душата иска разговор. Просто израза е станал устойчив, да пиеш с някого кафе, когато това е покана за разговор.
От наблюденията ми в Барселона (защото извода е на испански учени) – тук се пуши много по-малко отколкото у нас и по-малко хора може да видиш да пият кафе.
Уча се да пия чай. Винаги ми е харесвало да бера билки, да приготвям билков чай. Сега се радвам на различните комбинации на билките, ароматите им, и денят ми започва с чайник билков чай или зелен чай.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории