Котлети в гъбен сос
Добави към моето меню
Котлети в гъбен сос
4 свински котлета
500 мл пилешки бульон (или2 блокчета бульон)
400 г гъби печурки
50 г масло
2 стръка пресен лук
1 ч.ч. бяло вино
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
Лукът се нарязва на много ситно и се запържва с разтопеното масло. Гъбите се нарязват на равномерни парчета и се слагат при лука.
Когато гъбите се зачервят, се сипва брашно и се разрежда с бяло вино. Изчаква се да се сгъсти и се налива бульонът. Вари се не повече от 10 минути или до желаната гъстота.
Котлетите се начукват, подправят се със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
Заливат се със соса и се сервират.
Използвани маркери:
Котлети,гъби